Čārlzs III. Foto izgūts no Instagram @theroyalfamily

Jaunais Lielbritānijas karalis, nupat mirušās karalienes Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs turpmāk būs pazīstams kā Čārlzs III.

Jāpiebilst, ka 73 gadus vecais princis Čārlzs varēja izvēlēties jebkuru no saviem četriem vārdiem – Čārlzs Filips Artūrs Džordžs.

Jaunā Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa Youtube tiešraidē norādījusi, ka Elizabete II atstājusi lielu mantojumu, taču tagad kronis, kā tas bijis jau vairāk nekā tūkstoš gadu, pāriet pie jaunā monarha, jaunā valsts vadītāja – Viņa Majestātes Čārlza III, kam nācija pauž savu padevību un uzticību. “Aiziet otrais Elizabetes laikmets,” piebildusi politiķe, runu noslēdzot ar vārdiem “Dievs, sargi karali!”.

Kā zināms, Lielbritānijas karaliene Elizabete II 2015.gada 9.septembrī kļuva par visilgāk valdījušo britu monarhu un 70 gadu garumā britu himnas pirmā rinda skanēja “Dievs, sargi karalieni!”.

Jau vēstīts, ka Elizabete II mirusi ceturtdien, 8.septembrī. Pēc tam, kad pieauga bažas par karalienes veselības stāvokli, karaliskā ģimene pulcējās viņas Skotijas rezidencē Balmorālā.

Bekingemas pils paziņojumā teikts: «karaliene šodien pēcpusdienā mierīgi nomira Balmoralā.»

Pēc viņas nāves viņas vecākais dēls Čārlzs, bijušais Velsas princis, vadīs valsti sēru laikā kā jaunais karalis.

Saistītās tēmas: Elizabete IIKārlis III

youtube icon
Abonēt youtube