Foto: Pexels

Pēc trīs gadu pārtraukuma interesentiem no Latvijas ir iespēja pieteikties suņu pajūga ekspedīcijai “Fjällräven Polar”, kurā vieta rezervēta tikai 20 cilvēkiem no visas pasaules. Sešu dienu laikā dalībniekiem ekstrēmos laikapstākļos ar kamanām būs jāpārvar 300 kilometri.

Pieredze suņu pajūgu vadīšanā nav nepieciešama.

Arktiskās suņu pajūgu ekspedīcijas mērķis Zviedrijas un Norvēģijas polārajos reģionos ir sniegt dalībniekiem iespēju izjust dzīvi aiz polārā loka un mudināt vairāk cilvēku ziemā doties dabā. Komanda “Polar”, kurā būs 20 cilvēki un 180 Aļaskas haskiji, startēs no Ziemeļzviedrijas, Poikijarvi krastiem. Maršruts vedīs cauri lielākajam mūžīgajam sasalumam Eiropā un noslēgsies Norvēģijas ziemeļos, Signaldalenas ielejā.

Suņu pajūgu ekspedīcija “Fjällräven Polar” norisināsies no 30.marta līdz 5.aprīlim. Pieteikties iespējams līdz 13.novembrim. Kandidātam ir jāaizpilda pieteikums “Fjällräven” mājaslapā un jāpiedalās trīs sociālo mediju izaicinājumos, kur viņam jāpamato žūrijai, kas tieši viņu padara par īsto cilvēku dalībai polārajā ekspedīcijā. Tiesību ieguvēji tiks paziņoti 23.novembrī.

Pasākums norisināsies pavasarī Zviedrijas un Norvēģijas polārajos reģionos, un 20 cilvēkus no visas pasaules aizvedīs sešu dienu ilgā polārā braucienā ar suņu pajūgiem, kas aptvers 300 kilometrus. Sešas dienas dalībnieki gulēs lielā aukstumā zem klajas debess, baros savus kamanu suņus un rūpēsies par viņu veselību, nemitīgi pielāgojoties mainīgajiem laikapstākļiem, kas var būt smagi un nežēlīgi.

Lasiet arī: Indonēzijā sievieti aprijis pitons

“Ekspedīcija uz polāro loku suņu pajūgā palīdzēja man atrast kontaktu ar sevi un dabu, kā arī saprast, ka cilvēks nav radīts tam, lai sēdētu četrās sienās,” saka viena no ekspedīcijas dalībniecēm igauniete Maiju Linekunda. “Tas ir “Polar” skaistums – nekas nav jādara, lai izkļūtu no savas komforta zonas un piedzīvotu kaut ko izcilu, jums vienkārši jāpiesakās. Visu nepieciešamo aprīkojumu un apmācību organizators nodrošinās bez maksas.”

youtube icon
Abonēt youtube