Publicitātes foto

Karaļa taka jeb Kungsleden ir pārgājienu taka Zviedrijā, kas atrodas pāris simtus kilometru aiz Polārā loka. Tā ir vieta, kur aizvadītā gada septembrī astoņi sabiedrībā zināmi cilvēki – Baiba Sipeniece-Gavare, Kaspars Breidaks, Prusax, Tomass Pildegovičs, Rojs Rožers, Būū, Kristaps Zvejnieks un Kristīne Garklāva – devās 120 km garā, pārbaudījumiem pilnā pārgājienā.

Pārgājiens ilga sešas dienas, no kurām piecas naktis tika pavadītas teltīs. Ekspedīcijas dalībniekiem nebija nedz sakaru ar ārpasauli, nedz apdzīvotu teritoriju pa ceļam, vienīgais izstāšanās ceļš ārkārtas gadījumā ir glābšanas helikopters. Interesenti šai ekspedīcijai varēs sekot līdzi raidījumā “Ārpus zonas: Polārais loks”, kas no 3. februāra būs skatāms kanālā TV3.

2022.gada vasarā raidījuma vadītāja Kristīne Garklāva jau pieveica šo distanci un atzīst – tā bijusi viena no grūtākajām viņas pieredzē kā fiziski, tā arī garīgi. Karaļa takas pilnais garums ir 400 km, taču ekspedīcijas dalībnieki devās pa takas ziemeļu posmu no Abisko ciemata līdz Nikkaluoktai, pieveicot sešu dienu laikā ap 120 km, informē raidījuma veidotāji.

“Dažkārt notiek tā, ka paši pat īsti uzreiz neapzināmies, ka sakām “JĀ” piedzīvojumam, kas paliks atmiņā vienmēr. Tā notika šoreiz. Gan piedzīvojumi, gan cilvēki, kas ir daļa no tā,” pēc pārgājiena rezumē raidījuma vadītāja Kristīne Garklāva.

Pārgājiena laikā visus dalībniekus sagaida izaicinājumi, no kuriem lielākā daļa nemaz nav saistīti ar pašu Karaļa taku – pārdomas, atziņas un situācijas pieņemšana, sadzīvošana pašiem ar sevi. Baiba Sipeniece-Gavare pēc pārgājiena atzīst: “Tagad saprotu, ka man Karaļa taka bija vairāk vajadzīga, nekā es tai.”

Lasiet arī: Mārcis Judzis 2024. gadu sagaida ar jaunu mīļoto

Lasiet arī: Strautmane: Cerēju un ticēju, ka vismaz mājās Aivis Ceriņš ir adekvāts

Lasiet arī: Ko gaidīt no 2024. gada – 15 dažādi nākamā gada horoskopi vienuviet

Lasiet arī: VIDEO | Mamikins jaungada uzrunā sapņo par atgriešanos Latvijā un pieminekļu atjaunošanu

Lasiet arī: «Ļoti atvieglojoši» – pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs komentē jaunākās policijas ziņas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube