Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Nācaretē, klātesot goda viesiem un ap 50 cilvēku lielai svētceļnieku grupai no Latvijas, otrdien, 29.novembrī, Pasludināšanas bazilikā svinīgi tika atklāta Aglonas Dievmātes mozaīka.

Uzrunājot dalībniekus, Valsts prezidents Egils Levits atzīmēja, ka Nācarete līdzās Jeruzalemei un Betlēmei ir starp trīs svarīgākajām vietām kristietībā, kur viesojas ne tikai svētceļnieki, bet arī laicīgie apmeklētāji: “Tādā veidā mūsu Aglonas Dievmātes mozaīka būs arī sava veida valsts vizītkarte šajā zemē un vietā. Mozaīkas tapšanā par pamatmotīvu tika izvēlēta Aglonas Dievmātes svētglezna, jo tā ir atpazīstama ne tikai starp kristiešiem, bet arī pārējā sabiedrībā un arī tuvējās kaimiņvalstīs.”

Aglonas Dievmātes mozaīka tapusi no Latvijas katoļticīgo ziedojumiem, un ideju īstenojis Svētā Jeruzalemes kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas vadītājs Jānis Smelteris, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Lasiet arī: Rīta kafija sarunājas | Ārste: Dzemdes kakla vēzi var apsteigt

Par lielāko kristiešu dievnamu Tuvajos Austrumos dēvētajā Pasludināšanas bazilikā viesojas svētceļnieki no visas pasaules. Tās dārzā izvietotas svētgleznu mozaīkas no visdažādākajām pasaules valstīm.

youtube icon
Abonēt youtube