Lielbritānijas karalis Čārlzs III ar dzīvesbiedri Kamillu. Foto izgūts no Instagram @theroyalfamily

Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Andrejs Kelins ir pārliecināts, ka Lielbritānijas karaliskajai ģimenei ieteikts nekontaktēties ar Krievijas diplomātiem.

Tieši ar to Kelins izskaidro faktu, kāpēc līdz šim nav bijis nekādu kontaktu starp krievu diplomātiem un jauno karali  Čārlzu III, atsaucoties uz krievu izdevumu Izvestija, ziņo Unian.

“Nē, [nav bijis kontakta ar karali], un es zinu, ka karaliskās ģimenes locekļiem tiek ieteikts neatbalstīt Krievijas vēstniecību un nekontaktēties ar to,” viņš sacīja.

Viņš arī draudīgi brīdinājis, ka Krievijas bizness un oligarhi Londonu vairs neuzskata par drošu patvērumu. “Tagad neviens Apvienoto Karalisti neuzskata par drošu patvērumu; tā ir izrādījusies pirātu patvērums,” viņš sacīja.

65 gadus vecais Andrejs Kelins diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1979. gada. Strādājis PSRS vēstniecībā Nīderlandē, pēc tam – Beļģijā, ieņēmis dažādus amatus Krievijas Ārlietu ministrijā. Četrus gadus bijis Krievijas Federācijas pastāvīgais pārstāvis EDSO. Kopš 2019.gada viņš ir Krievijas ārkārtējais vēstnieks Apvienotajā Karalistē.

Šā gada janvārī Kelins teica, ka Krievija neiebruks Ukrainā. Vēlāk uz jautājumu, kāpēc viņš melojis, vēstnieks atbildēja, ka tobrīd par Maskavas plāniem neesot zinājis.

Lasiet arī: FOTO | Izaicinājumi, kas šodien jāpārvar sūtījumu piegādātājiem

Jūlijā viņš piedraudēja Lielbritānijas valdībai ar ilgstošu karu ar Ukrainu, ja turpināsies ieroču piegāde Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Šobrīd viņam ir aizliegts apmeklēt Lelbritānijas parlamenta ēku.

Neskatoties uz Kelina kareivīgo nostāju, viņa dēls nav brīvprātīgi pieteicies krievu armijā, kā arī  netika iesaukts daļējās mobilizācijas laikā.  Kā vēstnieks norādījis intervijā BBC, tam par iemeslu ir fakts, ka dēlam ir sava ģimene.

youtube icon
Abonēt youtube