Pāvests Francisks. Foto: Catholic Church England and Wales/Flickr

Pāvests Francisks pirmdien, 18. decembrī, apstiprināja svētības došanu viendzimuma pāriem, tādējādi apliecinot, ka Katoļu baznīca ir mainījusi savu nostāju attiecībā uz LGBTQ+ kopienu, ziņo Politico.

Vatikāna dokumentā, ko parakstīja pats pāvests, teikts, ka Romas katoļu priesteri var svētīt pārus “neregulārās situācijās un viendzimuma pārus,” taču šāda svētība nemaina Baznīcas tradicionālo mācību par laulību, un tā nedrīkst notikt vienlaicīgi ar civilās savienības ceremoniju vai līdzināties tradicionālo kāzu rituāliem, lai izvairītos no pārpratumiem vai skandāla.

Vatikāna dokumentā uzsvērts, ka šis lēmums liecina par “reālu attīstību” salīdzinājumā ar iepriekšējām mācībām par pāru svētīšanu.

“Kad cilvēki lūdz svētību, kā priekšnoteikums tās piešķiršanai nebūtu jāizvirza izsmeļoša morālā analīze. Jo no tiem, kas vēlas saņemt svētību, nevajadzētu pieprasīt iepriekšēju morālu pilnību,” saskaņā ar Politico teikts dokumentā.

Katoļu baznīcas izmaiņas nostājā seko pāvesta Franciska vasarā kardināliem nosūtītajai vēstulei, kura tika publicēta oktobrī. Tajā pāvests Francisks deva mājienu par atvēršanos viendzimuma pāru svētībām.

Šis solis saskan ar pāvesta Franciska progresīvo nostāju LGBTQ+ jautājumos kopš 2013.gada, kad viņš kļuva par pāvestu. Viņš 2020.gadā pauda atbalstu viendzimuma civiltiesiskām savienībām, apliecinot homoseksuālu cilvēku tiesības veidot ģimeni, raksta Politico.

Lasiet arī: Rūtas brālis: Ar Judzi nesveicinos piecus gadus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: LGBTQ+Pāvests Franciskssvētībaviendzimuma pāri

youtube icon
Abonēt youtube