Foto: Ekrānšāviņš

Uz iespējamā Ukrainas ofensīvas sākuma fona Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija radījusi reklāmas video, aicinot taksometru vadītājus, apsargus un fitnesa trenerus doties karā, ziņo Unian.

Video rullītī atainots veikala apsargs, kam retoriski vaicāts, vai tad par tādu aizstāvi viņš ir plānojis kļūt, kā arī sportists, kam taujāts, vai tad sportā ir viņa spēks. Turpretī taksistam uzdots jautājums, vai tieši tādu ceļu viņš gribējis izvēlēties. Reklāmā atainots, ka šīs pilsoņu kategorijas ir kļūdījušās ar savu profesiju un valsts viņiem piedāvā doties karā, par to solot algu vairāk nekā 204 000 rubļu (aptuveni 2 688 eiro) apmērā. “Tu taču esi vīrietis. Tu taču esi vīrietis, tad esi tāds. Dienē ar līgumu!” teikts reklāmā.

Tikmēr interneta lietotāji sākuši fantazēt un izdomāt visdažādākos scenārijus, kas jau tuvākajā nākotnē varētu sagaidīt video redzamo apsargu, sportistu un taksistu.  “Taksists tika ievainots galvā, pēc kā viņš devās uz dārzeņu nodaļu. Viņa naudu piesavinājās viltīgie radinieki,” ironizē kāds interneta lietotājs.

 Kopējie Krievijas armijas personāla zaudējumi Ukrainā nepārtraukti pieaug. Pēc Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba datiem, kopš 2022. gada 24. februāra tie sasniedz aptuveni 183 750 cilvēku.

Lasiet arī: Par iespējamu nepiedienīgu izturēšanos pret mazgadīgu personu Rīgā aizturēts prāvests

Ukrainas aizsardzības spēki ir būtiski novājinājuši Krievijas karaspēku. Pēc armijas ģenerāļa Nikolaja Malomuža teiktā, pēdējo divu mēnešu laikā ir iznīcinātas aptuveni sešas Krievijas armijas brigādes.

Saistītās tēmas: karš UkaināKrievijas armija

youtube icon
Abonēt youtube