Kaspars Dimiters. Foto: Ilze Kovere/Flickr

Skandalozais pašmāju mūziķis Kaspars Dimiters kārtējo reizi izcēlies, sacerot un iedziedot jaunu, latviešus noniecinošu dziesmu – šoreiz par krievvalodīgajiem Latvijā, kam jākārto valsts valodas prasmes pārbaude.

Dziesmā ar nosaukumu “Tēva nepilsoņa atbilde meitai pilsonei” Dimiters dzied par to, ka “vardarbīgi kļūt par latvieti nozīmē melot savai sirdij. Mēs ar mammu neļausim sirdsapziņu krustā sist.”

Dziesma iesākas ar meitas vēstuli mātei, kur viņa saka: “Mīļā māt, jums ar tēti drīz jāaizbrauc. Latviešu valodu zina bērni, zinu es, bet jums ir laiks, kamēr nebūvē lēģerus.” Tad seko tēva atbilde meitai: “Lai dzen, tavs vectēvs par Rīgu krita, bet viņš latviešu valodu nemaz nezināja. Bet es, meita, zinu, varu arī lasīt, taču ne jau draudu baidos, eksāmens man jāliek”.

“Te ir nevis Eiropa, bet nacisma sala, un par cilvēktiesībām te liekulīgi melo,” dzied Dimiters. “Par Uzvaras dienu es ar mammu priecājos, taču te titulēta ir geju parāde. Mums ļaus valsts valodu nezināt, ja mēs ar mammu nolemsim dzimumu mainīt.”

Tāpat dziesmā skan tādi vārdi kā “Biji krievs, kļuvi surogātlatvietis”, ”te trīsdesmit gadus iedvesa – jūs ienaidnieki”, “esmu krievs, meitiņ, – vecs, taču ne debils”.

“Kas esi ar smadzenēm, latvieti, padomā, kas notiks, ja veselu trešdaļu saniknosi. Plecu pie pleca mums visiem dzimtā zemē cerība izdzīvot kodolziemā,” dzied mūziķis.

Jau vēstīts, ka Kaspars Dimiters sacerējis dziesmu, kurā atzīstas, ka, lai gan pēc tautības ir latvietis, dvēselē ir krievs, turklāt būt krievam nav tautība, bet gan dvēseles stāvoklis.

Dimiters dziesmā dzied, ka pret latviešiem attiecas ar mīlestību, bet viņa dvēseles dzimtene ir Jēzus svētītā Krievzeme. Tāpat viņš dziesmā uzsver, ka “Svētā Krievzeme ir vien sinonīms vienkāršai, svētai dvēselei”.

Mūziķis dzied, ka “arī daudzi cari nav bijuši krievi, jo krievs ir nevis tautība, bet dvēseles stāvoklis. (..) Klausoties Visocki, līdz ausīm esmu krievs, jo krievs ir nevis tautība, bet dvēseles stāvoklis.”

“Krievzeme bija impērija, Krievzeme bija Savienība, glāba visus ar uzvarām no nāvējošām važām,” dzied Dimiters, piebilstot, ka amerikāņiem mēs esam utis.

Tāpat mūziķis sacerējis dziesmu “krievu pasaules” ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas piemiņai, kura gājusi bojā naktī uz pērnā gada 21.augustu, uzsprāgstot tēva automašīnai.

Darja Dugina strādājusi krievu propagandas medijos, attaisnojot Krievijas pastrādātos noziegumus Ukrainā un aicinot nogalināt ukraiņus.

Dziesmā “Darja, dušeņka, Daša”, kas veltīta Duginas piemiņai, Dimiters dzied par žurnālisti, meiteni, kura mirusi nevis frontes līnijā un kaujās, bet uz ielas, kā arī par to, ka spoki uzspridzinājuši meitu krievu tēta dēļ.

Dimiters ar saviem uzskatiem un rīcību Latvijas iedzīvotājus pārsteidzis ne reizi vien. Tā, piemēram, 2001.gadā viņš sacerējis dziesmu “Baigi gribas” ar tekstu: “Baigi gribas vecos laikus, bezcerīgi lētu paiku, kaut ko sarkanu kas plīvo, Čeku, kas zin, kā tu dzīvo. Baigi gribas lai kāds vajā, Kremli brašo, zvaigzni tajā, siltu pižiku un čaju, Maija svētkos lētu haju. Baigi gribas, baigi gribas dzīvot, mirt aiz bezcerības”.

Lasiet arī: VIDEO | Einars Repše debitē kā aktieris jaunā latviešu seriālā

Tāpat, viņš, piemēram, ļoti asi iestājas pret gejiem, lesbietēm un biseksuāļiem, paužot uzskatu, ka homoseksuālisms nogalina balto rasi.

Saistītās tēmas: Kaspars Dimiters

youtube icon
Abonēt youtube