Kaspars Dimiters. Foto: Ilze Kovere/Flickr

Skandalozais pašmāju mūziķis Kaspars Dimiters sacerējis dziesmu “krievu pasaules” ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas piemiņai, kura gājusi bojā naktī uz 21.augustu, uzsprāgstot tēva automašīnai.

Darja Dugina strādājusi krievu propagandas medijos, attaisnojot Krievijas pastrādātos noziegumus Ukrainā un aicinot nogalināt ukraiņus.

Dziesmā “Darja, dušeņka, Daša”, kas veltīta Duginas piemiņai, Dimiters dzied par žurnālisti, meiteni, kura mirusi nevis frontes līnijā un kaujās, bet uz ielas, kā arī par to, ka spoki uzspridzinājuši meitu krievu tēta dēļ.

Dimiters ar saviem uzskatiem un rīcību Latvijas iedzīvotājus pārsteidzis ne reizi vien. Tā, piemēram, 2001.gadā viņš sacerējis dziesmu “Baigi gribas” ar tekstu: “Baigi gribas vecos laikus, bezcerīgi lētu paiku, kaut ko sarkanu kas plīvo, Čeku, kas zin, kā tu dzīvo. Baigi gribas lai kāds vajā, Kremli brašo, zvaigzni tajā, siltu pižiku un čaju, Maija svētkos lētu haju. Baigi gribas, baigi gribas dzīvot, mirt aiz bezcerības”.

Tāpat, viņš, piemēram, ļoti asi iestājas pret gejiem, lesbietēm un biseksuāļiem, paužot uzskatu, ka homoseksuālisms nogalina balto rasi.

Kā vēstīts, Darja Dugina mirusi, uzsprāgstot savam tēvam piederošajam džipam, naktī uz 21.augustu Piemaskavā.  Tiek pieļauts, ka par mērķi visdrīzāk bijis pats Dugins, nevis viņa meita, vai arī abi kopā. Darja iesēdusies tēva automašīnā, kamēr pats Dugins pēdējā brīdī pārdomājis braukt kopā. Neilgi pēc tam automašīna uzsprāgusi un Dugina meita gājusi bojā notikuma vietā.

Krievija auto spridzināšanā vaino Ukrainas specdienestus, tikmēr  atbildību par uzspridzināto auto uzņēmusies līdz šim nezināma partizānu kustība “Nacionālā republikāņu armija”. Tā bija partizānu pretošanās akcija pret Kremļa režīmu,

Dugins ir filosofs, politologs, “krievu pasaules” un jauneirāzijas ideologs, kas paredz Krievijas dominēšanu pār kaimiņvalstīm, ASV un NATO konfrontāciju. Tāpat viņš tiek dēvēts par “Putina smadzenēm”. Rietumu mediji viņu dēvē par vienu no galvenajiem mūsdienu Krievijas ideologiem, kurā ieklausās Krievijas diktators Vladimirs Putins, Kremļa ierēdņi  un daudzi pie varas Krievijā esošie.

Kopš 2014.gada viņš iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, bet kopš 2015.gada arī ASV un Kanādas sankciju sarakstā viņa agresijas pret Ukrainu dēļ.

Lasiet arī: Krievija: Duginas iespējamā slepkava izbraukusi uz Igauniju

youtube icon
Abonēt youtube