Baiba Sipeniece – Gavare. Foto: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija/Flickr

“Zinot, ka tauta patlaban ir diezgan… Lai neapvainojas neviens, bet analizēšanas spējas plašām tautas masām vēl nav dotas,” tā, runājot par tautas vēlētu Valsts prezidentu, raidījumā “360TV ZIŅneši” norāda raidījumu un šovu vadītāja Baiba Sipeniece – Gavare, atklājot, ka ir kategoriski pret to.

Tāpat Sipeniece – Gavare uzskata, ka arī pati nevarētu būt prezidente, lai gan smejas, ka no apsardzes un mājas Dubultos viņa neatteiktos, atsaucoties uz raidījumu, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

“Pirmām kārtām man trūkst atbilstošas izglītības. Tur, kā minimums, ir jābūt divām izglītībām. Ļoti vēlams, ka cilvēks būtu ko studējis politekonomijā, lai būtu redzējums par pasauli,” domā Sipeniece – Gavare. Viņas trūkums būtu arī asā mēle, turkāt viņa arī nespētu noslēpt patiesību un būt viltīga.

Jau vēstīts, ka 5.aprīlī interneta vietnē www.manaprezidente.lv publicēti sabiedrības vislielāko atbalstu saņēmušie, cilvēku izvirzīte prezidenta amata kandidāti. Martā iniciatīvai “Mana prezidente” vairāk nekā 400 Latvijas cilvēki darbam Valsts prezidenta amatā izvirzīja 73 kandidātes.

Divdesmit vislielāko atbalstu saņēmušās kandidātes tika publicētas publiskai balsošanai. Tās bija: Baiba Braže, Anda Čakša, Baiba Sipeniece – Gavare, Laima Geikina Marija Golubeva, Ieva Ilvesa, Sandra Kalniete, Dagmāra Beitnere-La Galla, Liāna Langa, Rudīte Losāne, Linda Matisone, Dace Melbārde, Ināra Mūrniece, Sanita Osipova, Dana Reizniece – Ozola, Žaneta Ozoliņa, Elīna Pinto, Baiba Rubesa, Lolita Tomsone un Ineta Ziemele.

Latvijas iedzīvotāju sabiedriskajā aptaujā piedalījās 4 000 cilvēku, kuri vislielāko atbalstu pauda Sandrai Kalnietei un Baibai Bražei.

Visvairāk – 788 balsis – atdodas par politiķi, Eiropas Parlamenta deputāti Sandru Kalnieti, kurai seko diplomāte Baiba Braže ar 669 balsīm. No viņas tālu neatpaliek juriste, tiesnese Sanita Osipova ar 661 balsi. Savukārt 488 Latvijas iedzīvotāji Valsts prezidentes amatā vēlētos redzēt diplomāti Ievu Ilvesu, bet 371 – humoristi, pasākumu, televīzijas un radio raidījumu vadītāju Baibu Sipenieci – Gavari. Tāpat 208 aptaujas dalībnieki priekšroku dotu politiķei Marijai Golubevai, 148 – politiķei Inārai Mūrniecei, bet 118 – politiķei Dacei Melbārdei. 266 cilvēki izvēlētos bijušo politiķi, šahisti Danu Reiznieci – Ozolu, bet 87 – dzejnieci Liānu Langu. Tikmēr 54 cilvēki nobalsojuši par Sieviešu cietuma kapelāni, mācītāju Rudīti Losāni, 45 – par politiķi, izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu, bet 28 – par uzņēmēju un politiķi Lindu Matisoni.

Jau vēstīts, ka Saeimas Prezidijs un Frakciju padome 16.martā lēma, ka Saeimas sēde, kurā parlaments vēlēs Valsts prezidentu, notiks šā gada 31.maijā.

Lasiet arī: Grevcova iestājas Brēmaņa partijā Apvienība Jaunlatvieši

Šobrīd Valsts prezidenta amatam izvirzīti trīs kandidāti – Uldis Pīlēns, Elīna Pinto un Edgars Rinkēvičs. Pagaidām nevienam no viņiem nav ievēlēšanai vajadzīgās 51 balss.

Saistītās tēmas: Baiba Sipeniece–Gavare

youtube icon
Abonēt youtube