Foto: Brian Aslak/Flickr

Stājies spēkā Rīgas pilsētas tiesas spriedums pret vienu no noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām, kas ļaunprātīgi un ar viltu plānoja un organizēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) grāmatu zādzību pērnā gada 23. aprīlī.

LNB informē, ka 1977. gadā dzimusī notiesātā persona ar iepriekšēju nolūku nozaga trīs grāmatas  16 840 eiro vērtībā. Tiesa ir apmierinājusi LNB prasību par materiālo zaudējumu kompensēšanu, bet ja kaitējums netiks atlīdzināts, tas tiks piedzīts piespiedu kārtā.

Personai arī piespriests sešu mēnešu apcietinājums, ko vainīgā persona ir izcietusi pirmstiesas izmeklēšanas laikā. Par zādzībā iesaistītajām pārējām personām un nozagto grāmatu tālāko ceļu, sīkāku ziņu nav.

LNB Saimniecības departamenta direktors Juris Ģiedris komentē: “Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pēc šī gadījuma ir izvērtēti un ieviesti papildus drošības pasākumi. Mēs ļoti ceram, ka ar šādiem atgadījumiem mums turpmāk nebūs jāsaskaras. Vēlos pateikties tiesībsargājošajām iestādēm par operatīvo rīcību un lietas ātru virzību līdz tiesas procesam.”

Lasiet arī: Ventspilī jaunietis netālu no naftas bāzes un ķīmisko vielu pārstrādes uzņēmuma aizdedzina kūlu

Kā ziņots, 2022. gada 23. aprīļa zādzībā no LNB patvaļīgi un ar viltu tika iznesta 1829. gadā izdota Aleksandra Puškina grāmata “Poltava” (“Полтава”), 1913. gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata “Protestēsim” (“Возропщем”) un nezināmā gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata “Uzvara pār sauli” (“Побѣда над Солнцем”).

youtube icon
Abonēt youtube