Publicitātes foto

Valsts aizsardzības dienesta (VAD) karavīri ir patīkami pārsteigti par Ādažu militārās bāzes ēdnīcā piedāvāto ēdienu klāstu.

“Pārsteidz ēdnīcas izmērs – tā ir Baltijā lielākā ēdnīca, ļoti daudz NATO karavīru no citām valstīm. Ēdienu klāsts ir ļoti bagātīgs, ir dažādi ēdieni, ir salātu bārs, ir dažādas bulciņas, ir vairāki pamatēdieni, ir arī dienas zupa. Ēdieni ir garšīgi un veselīgi. Mums tiek nodrošinātas trīs pilnas ēdienreizes, bet tur ir pieejami tik daudz un dažādi pārtikas produkti, ka nu… tik labi dzīvē neesmu ēdis,” stāsta Valters – viens no VAD brīvprātīgajiem.

Naktsmiers VAD karavīriem sākas desmitos vakarā, līdz tam laikam ir jāieiet dušā, jo no rīta ir rīta pārbaude. “Istabiņās brīvais laiks ir atkarīgs no dienas plāna. Piemēram, ja no rīta kaut kas ievelkas, vakarā brīvā laika būs mazāk. Vakar mums bija aptuveni divas stundas brīvā laika,” atklāj viens no karavīriem.

Pa dienu VAD karavīri apgūst, kā pareizi un saskaņoti pārvietoties uz vietas, pārvietoties kustībā. Viņiem māca karavīru pareizu uzvešanos ierindā, kā ir jāsoļo, kā ir jāpieiet pie komandiera. “Sākumā tas bija, bez šaubām, sarežģīti, bet diezgan ātri mūsu nodaļa un vispār vienība saslēdzās kopā. Mēs to apguvām diezgan ātri,” stāsta kāds brīvprātīgais.

 

Sestdien, 15.jūlijā, Ādažu bāzē notiks valsts aizsardzības dienesta karavīru Vecāku diena. Pasākuma laikā valsts aizsardzības dienesta karavīru vecākiem būs iespēja iepazīties ar Ādažu bāzes infrastruktūru un dienesta ikdienu, aplūkot karavīru ekipējumu un satikties klātienē ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vadību.

Ādažu bāzē valsts aizsardzības dienestu pilda pirmā iesaukuma karavīri – kopumā 252 Latvijas pilsoņi.

Nākamajā gadā jauniešiem būs iespēja pildīt valsts aizsardzības dienestu kādā no Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām vai Zemessardzē.

Lasiet arī: FOTO | Rīgas ostā piestās viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē

2024. gada janvāra iesaukums 11 mēnešu dienestam Nacionālo bruņoto spēku vienībā tiks īstenots trīs dienesta vietās: Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā Rīgā, Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizionā Lielvārdē un Zemessardzes 25. Kaujas atbalsta bataljonā, Vidzemē. Lai nokļūtu sev vēlamajā dienesta vietā, iesaucamais ir aicināts dienestam pieteikties brīvprātīgi, anketā norādot vēlamo dienesta vietu.Līdzīgi kā pirmajā iesaukumā valsts aizsardzības dienestam, tā arī otrajam iesaukumam, kas dienestu uzsāks janvārī, Latvijas pilsoņi sākotnēji tiek aicināti pieteikties līdz 15.jūlijam vienotajā Rekrutēšanas platformā www.klustikaravirs.lv.

Saistītās tēmas: Ādažu bāzeValsts aizsardzības dienests

youtube icon
Abonēt youtube