Foto: Pexels

Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par taktilā Brīvības pieminekļa bojāšanu Rīgas centrā. Saskaņā ar apsūdzību vīrietis pagājušā gada 4. decembra vakarā Rīgā, pie Laimas pulksteņa apzināti ar spēku no pamatnes nolauza tur esošā taktilā Brīvības pieminekļa obelisku.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes darbinieki, pamatojoties uz Rīgas pašvaldības policijas sniegto informāciju par vīrieša personību, pagājušā gada 15.decembrī vīrieti aizturēja. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, informē  Latvijas Republikas prokuratūra.

Izmeklēšanas laikā vīrietis policijai liecināja, ka taktilo Brīvības pieminekli viņš salauza nejauši, proti, fotografēšanās laikā to apķerot. Pēc apsūdzības uzrādīšanas vīrietis tomēr atzina savu vainu, taču atteicās sniegt liecības un neizskaidroja taktilā Brīvības pieminekļa bojāšanas patieso iemeslu.

Tā kā taktilā Brīvības pieminekļa vērtība ir virs 31 000 eiro, vīrietim celta apsūdzība par svešas mantas tīšu bojāšanu lielā apmērā.

Par šāda nozieguma izdarīšanu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trīs mēnešiem līdz desmit gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku no viena līdz trīs gadiem vai bez tās.

Vīrietis iepriekš vairākkārt sodīts par dažādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu un no ieslodzījuma vietas atbrīvots mazāk nekā mēnesi pirms taktilā Brīvības pieminekļa sabojāšanas.

Lasiet arī: Eksperiments: no Viļņas uz Rīgu ar vilcienu vai auto – kā izdevīgāk un ātrāk

Lasiet arī: Rūta Judze: Izraisīju kodolsprādzienu, izsaucot jaunus pazemojumus, melus un draudus

Lasiet arī: Augļi, dārzeņi un kumosiņš no Naura maltītes – Didrihsone publisko, ko apēd pa dienu

Lasiet arī: Būs grūti pierast – Samantai Tīnai pēc kāzām jauns uzvārds

Lasiet arī: Traģēdija Jūrmalā: Draudi izteikti gan aprūpes iestādei, gan vienaudzi nodūrušā pusaudža ģimenei

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube