Artūrs Duboks. Foto izgūts no Instagram @arturduboks

Daudzus pasākuma apmeklētājus un interneta komentētājus nepatīkami pārsteigusi grupas “A-Europa” solista Artūra Duboka izvēle dziedāt krieviski Zvejnieku svētkos Engurē. Dažs labs sūrojās, ka, pateicoties viņam, pagaisa visa foršā atmosfēra, ko pirms tam uzbūra “Bermudu divstrūris”, tāpat arī izskanēja aicinājumi mūziķi nomētāt ar tomātiem un kartupeļiem.

Pašu Duboku pēc koncerta pārsteidza pārmetumu gūzma internetā. Starp komentētājiem bijušas arī sabiedrībā zināmas personas – tā, piemēram, Elita Veidemane iekomentējusi: “Kāpēc Duboks dzied krieviski? Un neviens nesvilpj??” Vēl kāds sociālajā vietnē “Twitter” iekomentējis;  “Uhh, kādus svētkus “A-eiropa” uz Enguri atvedusi! No visām vietām Latvijā, tieši šajā ciemā Duboks izvēlējies gaudot savu tucbalādi krievu valodā. Nu bet kādēļ? Engurē!”

“Labi, var nepatikt krievu valoda, un katram ir sava nostāja. Tomēr tādi izteikumi nav smuki, tā ir neveselu cilvēku reakcija,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda Duboks, piebilstot, ka “tiešām nesaprot, par ko  ir cepiens” un norādot, ka esot dziedājis arī latviski.

Viņaprāt, ir muļķīgi vainot valodu pie tā, kas notiek Ukrainā. “Es ļoti labi apzinos, kas ir Engure, un kurā pusē tā atrodas. Godīgi sakot, man gan bija iekšēja izjūta, ka varbūt nevajag dziedāt krieviski. Tomēr, staigājot par Engures tirdziņu, komunikācija tur bija daudzās valodās, arī krievu. No organizatoriem nebija norāde nedziedāt krieviski. Lai izrādītu cieņu Engurei, kas ir ļoti latviska vieta, mūsu repertuārā galvenokārt bija dziesmas latviešu valodā,” izdevumam uzsver mūziķis.

Viņš ar šādu kritiku saskāries pirmo reizi. “Nesaprotu šos pārmetumus, jo mums pagaidām nav aizlieguma dziedāt krieviski.” Mūziķi arī nepatīkami pārsteigusi komentētāju agresija. “”TikTokā” kāds pat rakstīja, ka mūsu ģitārists Jegors Kovaikovs ir jāizmet no grupas, jo viņš runā krievu valodā. Jegors ir viens no labākajiem ģitāristiem Latvijā un spēlē arī Marijai Naumovai un Raimondam Paulam. Tādi vārdi ir neadekvāti!” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda mūziķis.

Lasiet arī: Rinkēvičs paspiež ķepu kaķim, sajūsminot Latvijas sabiedrību

Saistītās tēmas: A-EUROPAArtūrs DuboksEngurekrieviski

youtube icon
Abonēt youtube