Nikolajs Puzikovs. Foto: Instagram @nikolajspuzikovs

Rīgas pilsētas tiesa pērnā gada nogalē pabeidza skatīt krimināllietu, kurā apsūdzība tika izvirzīta arī Valsts policijas darbiniekam, par dziedošo policistu dēvētajam, Nikolajam Puzikovam. Viņam piespriests sods desmit minimālo mēnešalgu jeb  6200 eiro apmērā, vēsta “Kas Jauns”.

2021. gada rudenī tika atklāts grupējums, kura vadībā reperis Deniss Stepanovs piedāvāja iegūt vakcinācijas sertifikātu bez potēšanās, samaksājot par to konkrētu summu.

Izmeklēšanas laikā atklājās vēl viena lieta, proti, 2022. gada oktobrī Ogres iecirkņa inspektoram Puzikovam tika piemērots aizdomās turamā statuss un pret viņu uzsākta kriminālvajāšana, jo viņš atklājis neizpaužamas ziņas reperim, ka viņš ir izsludināts meklēšanā.

“Uzskatu, ka tiesas spriedums un sods ir pārāk bargs, nesamērīgs. Uzskatu, ka neesmu neko tādu pārkāpis, lai mani būtu jāsoda krimināli. Tā ir mana atbilde par darbībām, ko esmu izdarījis. Jāteic, ka esmu arī saņēmis disciplinārsodu no Valsts policijas Iekšējās kontroles biroja, ko jau esmu izcietis 2022. gadā. Valsts policijā ir sava sodu sistēma. Piemēram, mūs var sodīt ar rājienu, ar atstādināšanu no amata, vai piemērot algas samazinājumu un dienesta pakāpes noņemšanu. Paralēli saņemtajam disciplinārsodam pret mani tika uzsākts tiesas process, kas nu ir plaši visur izskanējis. Es vēlreiz atkārtošos – nevienā brīdī neuzskatu, ka manas darbības var pielīdzināt kriminālsodam. (..) Tieši otrādi, esmu sekmējis to, ka šī persona – Deniss Stepanovs – pieteicās policijā. Uzskatu, ka man ir izdevies ieekonomēt valsts līdzekļus, kā arī esmu informējis cilvēku, lai viņš pats iet un piesakās policijā, un saņem savu sodu. Man liekas, tas ir tikai pozitīvi,” izdevumam saka Puzikovs.

“Es nezināju, kāds Denisam bija pārkāpums, es tajā neidziļināšos, bet savu sodu viņš ir saņēmis un izcietis,” teic Puzikovs.

Viņš arī norāda: “Neviena no valsts iestādēm un sabiedrība no manām darbībām nav cietusi, tikai otrādi – visi ir ieguvuši. Tāpēc es neko nosodošu te nesaskatu, bet, redz, tiesa nosprieda citādi. Spriedumu es noteikti pārsūdzēšu.”

Lasiet arī: VIDEO | Spice Girls, seriāls Draugi un citi spilgtākie 90. gadu momenti

Lasiet arī: Trīs zodiaka zīmes, kam šis gads nesīs milzu veiksmi

Lasiet arī: Soctīklos apspriež Abu Meri tonētos matus un baumo, ka tas ir kādas Ineses dēļ

Lasiet arī: Numeroloģe: Ceriņi pat karmiski un numeroloģiski bija nesaderīgi

Lasiet arī: Vāc parakstus par Starptautiskās vīriešu dienas ieviešanu Latvijā

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Deniss StepanovsNikolajs Puzikovs

youtube icon
Abonēt youtube