Volodimirs Zelenskis. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

Oficiālā vizītē Latvijā ceturtdien, 11. janvārī, ieradīsies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis (Volodymyr Zelenskyy), kuram Rīgā paredzētas tikšanās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas spīkeri Daigu Mieriņu un premjerministri Eviku Siliņu.

Vizītes laikā tiks pārrunāta Latvijas un Ukrainas divpusējā sadarbība, turpmākais Latvijas un sabiedroto atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī ar Ukrainas eiroatlantisko integrāciju saistīti jautājumi, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Plkst. 16.15 paredzēta oficiālā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska sagaidīšanas ceremonija pie Rīgas pils, bet jau pēc desmit minūtēm Rinkēviča un  Zelenska oficiālais foto un ieraksts viesu grāmatā Rīgas pils Baltajā zālē. Tam sekos Latvijas un Ukrainas delegāciju sarunas Rīgas pils Ģerboņu zālē un abu prezidentu kopīga preses konference.

Notiekošajam varēs sekot līdzi interneta tiešraidē latviešu valodā Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē www.president.lv un sociālajos tīklos “YouTube” un “X”.

Pēc tam plānota Zelenska tikšanās ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu un Ministru prezidenti Eviku Siliņu. Tāpat paredzēts, ka Latvijas un Ukrainas ārlietu ministri Krišjānis Kariņš un Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba) parakstīs līgumu par abu valstu tehnisko un finansiālo sadarbību.

Parlamentā plānota Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas un Volodimira Zelenska tikšanās, kurā piedalīsies arī Saeimas Prezidija locekļi, likumdošanas komisiju priekšsēdētāji, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, kā arī deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs.   Pirms tikšanās paredzēta oficiālā fotografēšanās un parakstīšanās Saeimas viesu grāmatā, informē Saeimas Preses dienests.

Lasiet arī: Numeroloģijas un fen šui maģija – kā dzīvokļa numurs ietekmē tavu dzīvi

Lasiet arī: Kur paliek tavi nodokļi – zināms, cik novirzīs nozarēm no katra samaksātā eiro

Lasiet arī: Linda Abu Meri atgriezīsies televīzijā

Lasiet arī: IKEA atsauc no tirdzniecības veselībai un dzīvībai bīstamu USB lādētāju

Lasiet arī: Aizdomās par divu vīriešu slepkavību aiztur trīs pusaudžu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube