Foto: Pexels

Līdzīgi kā nedēļas izskaņā, tā arī šonedēļ Latvijā laikapstākļus ietekmēs vairāku ciklonu darbība un auksta gaisa masa no ziemeļiem. Gan naktīs, gan dienās lielākajā daļā valsts teritorijas gaisa temperatūra būs zemāka par 0 grādu. Visas darba nedēļas garumā kādā no Latvijas daļām gaidāmi nokrišņi, dominējošā nokrišņu forma būs sniegs, taču nedēļas iesākumā un izskaņā dažviet, kur gaiss būs siltāks, būs novērojams arī slapjš sniegs un lietus.

Nedēļas gaitā brīžiem pastiprināsies vējš, izteiktāk tas būs jūtams piekrastes rajonos – gaidāms, ka tas brāzmās varētu sasniegt līdz pat 20 m/s, vēsta Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas vidū laikapstākļus Latvijā turpinās ietekmēt vairāku ciklonu darbība – brīžiem snigs un puteņos, vējš būs brāzmains un bieži mainīs virzienu. Otrdien, 16. jūnijā, tas galvenokārt pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, bet trešdien no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Visstiprākais vējš būs piekrastes rajonos – gaidāms, ka otrdien rīta pusē tas vēl dažviet piekrastē brāzmās sasniegs 20 m/s!

Virs valsts teritorijas turpinās dominēt aukstā gaisa masa no ziemeļiem.

Minimālā gaisa temperatūra nakts stundās daudzviet saglabāsies -6…-14 grādu robežās, bet nakts uz trešdienu būs aukstāka – vietām austrumu daļā termometra stabiņš varētu noslīdēt līdz -17 grādu atzīmei. Nedēļas vidū diennakts gaišajā laikā termometra stabiņš saglabāsies zem 0 grādu atzīmes, dažviet austrumos gaisam neiesilstot vairāk par -10 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē un nākamās nedēļas iesākumā laikapstākļi saglabāsies līdzīgi – vietām sagaidīsim nokrišņus, brīžiem piekrastē vējš būs brāzmaināks, un dienās gaiss neiesils vairāk par +2 grādiem.

Lasiet arī: Zināmi pērn populārākie meiteņu un zēnu vārdi Latvijā

Lasiet arī: Astroloģiskā prognoze janvārim: Brīnišķīgs laiks sēt sēklas nākotnei

Lasiet arī: Hermanis: Progresīvo aizsardzības ministrs ir pēdējais, kam es uzticētos

Lasiet arī: Vienīgais, ko var dabūt, ir gripa, Covid vai triperis – soctīklos komentē Lidl noliktavas izpārdošanu

Lasiet arī: Iespēja kļūt par pilskungiem! Inčukalna Medību pils meklē saimnieku

Lasiet arī: Lelde Ceriņa: Ļaujiet kaut nedaudz sadzīt

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube