Foto: Facebook @Valsts policija

Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem Rīgā, Krasta ielā  ceturtdien, 18. janvārī, veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteikt ām prasībām. Kopā tika pārbaudītas 244 automašīnas un fiksēti vairāk nekā desmit pārkāpumu. Vismazākais konstatētais protektora dziļums bija 0,80 mm.

Piemēram, par neatbilstošu riepu protektoru trīs automašīnām noņemtas numurzīmes, savukārt astoņām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat 32 automašīnu vadītāji tika brīdināti, lai paseko līdzi riepu protektoru dziļumam, jo tas bija atbilstošs minimālajai robežai (4 – 5 mm), informē Valsts policija.

Par braukšanu ar neatbilstošām riepām, pret iepriekšminētajiem autovadītājiem Valsts policija uzsāka 11 administratīvā pārkāpuma procesus. Policija uzsāka vēl trīs administratīvā pārkāpuma procesus par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Lai autovadītāji neapdraudētu ne savu, ne apkārtējo drošību, turpinot piedalīties satiksmē ar ziemas laikapstākļiem neatbilstošām riepām, likumsargi kopā ar CSDD turpinās pastiprināti pievērst uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam un to atbilstībai noteikumiem, sola policijā.

Minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 19. – 25. janvāris

Lasiet arī: Latvijā no 1. jūlija varēs reģistrēt partnerību

Lasiet arī: FOTO | Spītējot salam, nepacietīgākie siguldieši Lidl atvēršanu gaidījuši no pieciem rītā

Lasiet arī: Kura planēta tevi ietekmē un ko tas nozīmē – nosaki pēc dzimšanas datuma 

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Būs grūti pierast – Samantai Tīnai pēc kāzām jauns uzvārds

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Valsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube