Jānis Jurkāns. Foto: Facebook @Janis Jurkans

Pēc 14 gadiem kopā klusi un bez pompozitātes 77 gadu vecumā apprecējies atjaunotās Latvijas pirmais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns. Viņa mīļotā ir 52 gadus vecā pedagoģe un grāmatu autore Linda Apse, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Abi salaulājušies neraugoties uz to, ka jau trīs gadus katrs dzīvo savā valstī. Divas dienas pirms noliktā kāzu datuma līgavainis no Spānijas atlidoja uz Rīgu, bet pāris dienu pēc apprecēšanās abi devušies uz Spāniju baudīt medusmēnesi un laiku nu jau likumīga pāra statusā, vēsta izdevums.

Kāzu ceremonija norisinājusies Rīgas Kurzemes rajona dzimtsarakstu nodaļā 15. decembrī deviņos no rīta. Liecinieku godā bija Lindas pieaugušie bērni no iepriekšējās laulības – meita Renāte un dēls Ingus. Līgava nebija posusies baltā kleitā un līgavainim mugurā nebija uzvalka, abi bija ģērbušies ikdienišķi.

“Protams, ka ceļi man netrīcēja un rokas arī nedrebēja, jo precējos ne jau pirmo, bet ceturto reizi mūžā. Es sajutos tā mierīgi un labi par to, ka visi labie gari mūs ir savienojuši,” atzīst ekspolitiķis.

Arī gredzenus pāris dzimtsarakstu nodaļā nemija, jo juveliera darinātus zelta Nameja laulību gredzenus zeltnesī abi uzlika jau pagājušajā vasarā, kad Linda Jāni apciemoja Spānijā.

Sākotnēji pāris vēlējās salaulāties Spānijā, taču saprata, ka tas būšot pārāk sarežģīti, jo Jānis šajā valstī ir rezidents, bet Linda skaitās ārzemniece.

Linda izlēmusi palikt savā iepriekšējā uzvārdā, un Jānis Jurkāns šo lēmumu saprotot un atbalstot. “Pārāk daudz jau tās “jurkānietes” ir Latvijā,” viņš smejas.

“Man liekas, ka uzvārda maiņa mainītu manu identitāti. Šis uzvārds tomēr man ir ilgus gadus, un tas ir arī manu bērnu uzvārds,” izdevumam norāda Linda Apse. Taču piebilst: “Var jau būt, ka zemapziņā šādā veidā es apliecināju savu pašpietiekamību, lai nebūtu tikai Jurkāna kārtējā sieva.”

Šobrīd Linda ir atgriezusies Latvijā, bet pie vīra plāno doties martā, ap Lieldienām, lai kādu laiciņu paciemotos Spānijā. “Šo situāciju saprotu un pieņemu. Mana izvēle ir dzīvot Spānijā, savukārt Lindai darbs ir tāds, kas prasa uzturēšanos Rīgā,” izdevumam teic Jurkāns, piebilstot, ka ir jau pieradis pie šīs situācijas un nekad nejūtas vientuļi. Jurkānam īrētajā Spānijas mājā kompanjoni ir kaķi Toms un Alise.

Šķirtības periodos Jānis Lindu priecē ar mīlestības vēstulēm un dzejoļiem, ko sūta telefonā. “Ir pat labi, ka mums ir katram sava telpa un katram savs laiks, kurā, kā mēdzu teikt, ir iespēja restaurēt savu pievilkšanas spēku. Laiks, kad sakop sevi, lai vari otram parādīties. Jo nekāds pavasara cālis jau neesmu. Ir jācenšas un jātur sevi formā, lai varu stāties blakus un būt ar sievieti, kas ir gandrīz 30 gadu jaunāka. Tā man kā vīrietim ir liela atbildība,” žurnālam “Kas Jauns” norāda Jurkāns.

Lasiet arī: VIDEO | Aijas Andrejevas recepte: Paštaisīta pasta ar brokoļiem

Lasiet arī: Ko atklāj tava likteņa matrica – horoskops 2024. gadam

Lasiet arī: VIDEO | Latviešu mūziķu radīta dziesma par kaķīti saviļņo Eiropu

Lasiet arī: Plīvurā un līgavas kleitā – Samanta Tīna publisko kāzu foto

Lasiet arī: Ko stāsta ezotēriķi: veiksmi nesošie un bīstamie māju un dzīvokļu numuri

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Jānis JurkānslaulībasLinda ApseSpānija

youtube icon
Abonēt youtube