Ramona Petraviča. Foto: Instagram @ramonapetravica

Braucot uz Ķīnu, politiķe Ramona Petraviča gribējusi pēc iespējas biežāk atturēties no vietējo maltīšu baudīšanas, jo nebija pārliecināta, ka viņai garšos ķīniešu ēdiens, tāpēc, ka viņai daudz tuvāka ir latviešu virtuve. Taču plāns izgāzies un viņa atklājusi sev jaunas garšas, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Mūsu pusdienas bieži tika servētas pie apaļa galda, un vidū tika salikts daudz ēdienu. Jūras velšu mīļotājiem Ķīna ir paradīze – mums servēja garneles, lobsterus, gliemežus, kalmārus visdažādākajās garšu variācijās. Vienmēr tika piedāvāti arī gaļas ēdieni – cūkgaļa, pīle, jērs. Uz galda ikreiz bija arī sojas mērce. Katram tika pasniegta bļodiņa ar rīsiem. Ķīnieši ēd ļoti bagātīgi. Es dažkārt biju paēdusi jau no uzkodām vien, taču pēc tām vēl tika nesti arī zivju un gaļas ēdieni. Vienmēr tika servēri vismaz deviņi ēdieni vienā reizē, bieži pat vairāk. Negribēju, lai vietējie apvainotos, ka no visa atsakos. Viegli katrā gadijumā nebija, un jau pēc pāris dienām man sākās ēdienu fobija, kad pie sevis domāju: “Tikai neēst, tikai neēst!”,” izdevumam par braucienā uz Ķīnu piedzīvoto stāsta Saeimas deputāte.

Paņemot no katra ēdiena tikai mazliet, tāpat kopumā sanācis daudz apēst. “Beigās jau uztraucos – nez vai vispār būs kāds apģērbs, kurā varēšu ielīst, lai atgrieztos mājās,” saka Petraviča.

Deputāte piebilst, ka ir saldummīle un viņas garšas kārpiņām vislielāko baudu sagādājuši ķīniešu saldie ēdieni. “Viens, piemēram, bija gatavots no sarkanajiem rīsiem, olām un rudenīgiem ēdamiem ziediem. Pēc konsistences tas atgādināja mūsu ķīseli ar klimpām. Gards saldais bija arī no ķirbja un Ķīnas jama augļa, kas abi sautēti kokosriekstu pienā. Man patika, ka saldie ēdieni viņiem bija ar vieglu asumiņu,” stāsta Petraviča.

Pēc viņas sacītā, pie visiem ēdieniem tika pasniegta salda tēja, bet kafija nekad. “Labi vēl, ka viesnīcā varēja dabūt kafiju,” teic deputāte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramona Petravica (@ramonapetravica)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramona Petravica (@ramonapetravica)

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātu delegācijas Aināra Šlesera vadībā brauciens uz Ķīnu, ko pilnībā apmaksā šī valsts, notiekot, lai atvērtu durvis Latvijas uzņēmējiem – tā apgalvo Šlesera partijas biedri. Taču daļa no uzņēmējiem, kas Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras delegācijas sastāvā devušies uz Ķīnu vienlaikus ar politiķiem, ir cieši saistīti ar Šleseru ģimenes biznesu, atsaucoties uz “Latvijas Televīzijas” raidījumu “De facto”, vēsta lsm.

Vizīte uz Ķīnu arī netika akceptēta Saeimā un saskaņota ar Ārlietu ministriju, tāpēc rodas jautājums, vai ceļojums, kura ietvaros deputāti dodas arī uz tropisko Hainaņas salu, nav uzskatāms par neatļautu dāvanu no Ķīnas valdības, informē raidījums.

Saeimas deputāts un bijušais uzņēmējs Ainārs Šlesers par deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu vadītāju kļuva pagājušā septembra beigās. Tieši pirms Šlesera ievēlēšanas grupā iestājās visi astoņi viņa vadītās “Latvija pirmajā vietā” (LPV) frakcijas deputāti. Vairums no viņiem – pieci – šobrīd arī aizbraukuši uz Ķīnu. Astoņu deputātu delegācijā izteikti dominē Šlesera partijas biedri. Braucienā piedalās arī divi Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji – grupas vadītāja vietnieks Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks – un Viktorija Pleškāne no “Stabilitātei”, vēsta lsm.

Šlesers pats brauciena pirmajās dienās palepojās, ka 11 dienas ilgo ceļojumu pilnībā apmaksā Ķīnas valdība.

Oficiālu iesniegumu ar lūgumu atbalstīt šo vizīti Saeimas prezidijam Šlesers nebija iesniedzis, arī komandējuma pieteikumus  aizbraukušie deputāti neiesniedza. Vizītes organizēšanā iesaistījās gan Ķīnas vēstniecība, gan Šlesers.

Visticamāk, to, vai šai braucienā ir ievēroti interešu konflikta novēršanas likumā noteiktie ierobežojumi amatpersonām saņemt dāvanas, tagad vērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, ziņo raidījums.

Uzņēmēju delegācijā, kuras politiķi, kā paši apgalvo, “atver Ķīnas ierēdņu durvis”, piedalās arī deputāta Aināra Šlesera dēls un deputāta Ričarda Šlesera (LPV) brālis Edvards Šlesers, kurš pārstāv uzņēmumu “Riga Port”. Ķīnas braucienā piedalās arī “Riga Port” valdes loceklis Miķelis Lapše. “Riga Port” pastarpinātie līdzīpašnieki šobrīd ir Šleseru ģimenes pārstāvji: Edvards, kā arī Aināra sieva Inese un sievasmāte Vēsma. Braucienā piedalās arī “Riga Port” grupas uzņēmuma “Baltijas tranzīta serviss” valdes priekšsēdētājs Ivars Sormulis, kurš ir arī firmas līdzīpašnieks, tātad – Šleseru ģimenes partneris.

Partija LPV, kas sociālajos tīklos popularizē partijas biedru braucienu uz Ķīnu, pārpublicējot Ķīnas televīzijas sižetu par Latvijas dienām ostas pilsētā Ningbo, kurā interviju sniedza Ainārs Šlesers, no divas minūtes garā video izgrieza deviņas sekundes – tieši tās, kurās bija redzams Edvards Šlesers.

Tikmēr viens no retajiem LPV deputātiem, kas neaizbrauca uz Ķīnu, ir frakcijas vadītāja vietnieks Edmunds Zivtiņš, jo kādam arī esot jāpaliek strādāt uz vietas. No viņa paustā gan skaidrs, ka ieguvumus no šīs vizītes cer sagaidīt arī partija. “Principā es arī labprāt būtu braucis, lai redzētu un pārņemtu tās iemaņas, kuras ir Aināram Šleseram, vadot šīs biznesa un politiskās sarunas. Un tādi cilvēki kā Ričards [Šlesers] vai Linda [Liepiņa], vai Ramona [Petraviča] – no kurienes tad to pieredzi lai gūst? Nu, tātad, es uzskatu, ka tas ir ļoti pareizi, ka viņi aizbrauc, ka viņi piedalās, ka viņi redz, kā notiek tas process un kāds ir Aināram ķēriens uz visu šo,” raidījumam sacīja Zivtiņš.

Šlesers LTV atrakstīja, ka uz jautājumiem būšot gatavs atbildēt pēc atgriešanās no Ķīnas. Šo nedēļas nogali viņš ar kolēģiem pavada Hainaņas salā Dienvidķīnas jūrā, kas pazīstama ar savām tropiskajām pludmalēm. “De facto” zināms, ka daži no braucējiem pirms došanās uz Ķīnu Saeimā lielījušies, cik labus kūrortus viņiem tur izdosies izbaudīt.

Jāpiebilst, ka brauciens uz Ķīnu plaši atspoguļots arī Šlesera partijas “Telegram” kontā, tostarp stāstot par tradicionālo ķīniešu pēdu masāžu un citiem iespaidiem no Ķīnas.

Lasiet arī: VIDEO | «Zobi palika mutē» – Andris Kivičs palicis bez priekšzobiem

Lasiet arī: Topošās VID ģenerāldirektores mīļotais vīrietis – Latvijā populārs aktieris

Lasiet arī: Jūlijs Krūmiņš: Desmit procentus savas dzīves esmu pavadījis noziedznieka statusā

Lasiet arī: Ko stāsta ezotēriķi: veiksmi nesošie un bīstamie māju un dzīvokļu numuri

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Ēģiptiešu horoskops: sūtība un uzdevums dzīvē atbilstoši dzimšanas datumam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube