Foto: Juris Vīgulis, Saeima/Flickr

Diskusiju vētru sabiedrībā izsaucis Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas ģērbšanās stils, izvēloties baltu stepētu vesti un ziemas sporta jaku ar kapuci Ukrainas vizītes laikā, kā arī spilgti sarkanie nagi Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim viesojoties Latvijā.

Stila eksperts Deniss Ševeļovs izdevumam “Privātā Dzīve” norāda, ka, lai arī aizliegts tas nav, viņaprāt, spilgti sarkanu lūpukrāsu un nagus vajadzētu atstāt neformāliem pasākumiem. “Sarkanās lakas toņi ir dažādi. Konkrēti Mieriņas kundzei tas ir ļoti spilgts un agresīvs. Ja tas būtu piezemētāks, iespējams, tas izskatītos labāk. Papētīju ietekmīgu politiķu nagu krāsojumu, un jāteic, ka nevienai no viņām nav spilgtas krāsas manikīra,” izdevumam teic stila eksperts.

Viņaprāt, “spīkerei vajadzētu padomāt arī par balināto matu toni. Es izvēlētos kaut ko mierīgāku, tad tas izskatītos gaumīgāk. Kopā ar sarkaniem nagiem un sarkanu lūpukrāsu šāds matu tonis un sakārtojums koptēlu padara vieglprātīgu.”

Komentējot Mieriņas uzvilkto stepēto vesti, apmeklējot Ukrainas Radas telpas Kijivā, etiķetes speciāliste Elena Marga norāda, ka varbūt tā bija apšaubāma izvēle, bet kara situācija ir īpaša, un tāpēc viņa to nepārmestu. “Vienīgā problēma  – nepareiza rotaslietu izvēle. Ne diplomātiskajā, ne lietišķajā stilā nav pieļaujamas plastmasas vai citādas hipsteru stila aproces un pulksteņi,” izdevumam skaidro  etiķetes speciāliste.

“To, ka Saeimas spīkerei nav sava stilista, var redzēt. Ukrainas prezidenta Zelenska vizītes laikā Latvijā viņa bija tērpusies trikotāžas kleitā, kas augumam neglaimo. Šāda auduma kleitas tik augstai amatpersonai vajadzētu izskaust no savas garderobes,” strikts ir Ševeļovs.

Runājot par Mieriņas apģērbu izvēli Ukrainas vizītē, Ševeļovs turpina: “Jā, Ukrainas prezidents ārvalstu vizīšu laikā ģērbjas militārā apģērbā. Par to viņš tiek daudz kritizēts, taču Ukrainā notiek karš, un prezidenta pozīcija šajā ziņā ir saprotama. Bet Saeimas spīkeres baltā stepētā vestīte, viesojoties Ukrainā! Kāpēc? Latvijā taču karš nenotiek. Tas pats attiecas uz ziemas sporta jaku ar kapuci. Es vēl saprastu, ja Saeimas priekšsēdētāja būtu uzaicināta slēpot kādā kalnu kūrortā, tad šādas pufaikas izvēle būtu attaisnojama. Bet nē, viņa bija oficiālā vizītē. Vēlams iegādāties elegantu mēteli.”

Daiga Mieriņa vizītē Ukrainā: 

Zelenska vizīte Latvijā:

“Kā jebkurai sievietei man ir savs iecienītais frizieris, pie kura eju. Turklāt man ir pat divi – pie vīrieša eju griezt matus, bet pie sievietes krāsot. Stilista un tērpu šuvējas gan man nav – gatavas drēbes pērku veikalā,” iepriekš žurnālam “Privātā Dzīve”atklājusi Mieriņa. “Savu stilu visu mūžu esmu veidojusi pati. Dzīve piespieda. Kad ir trīs bērni, nenāk prātā skraidīt apkārt, lai vēl sev stilistus atrastu. Esmu pieradusi, un bez problēmām varu sataisīt no rīta frizūru, sakrāsoties un sameklēt skapī drēbes, ko vilkt.”

Runājot par privāto dzīvi, Daiga Mierīņa izdevumam atklāj, ka viņai ir trīs dēli un četri mazbērni, vecākajam ir astoņi gadi. “Laulība man ir trešā. Vecākais dēls ir no pirmā vīra. Viņš gan nebija Plēsums. Dēls precoties izvēlējās savas sievas uzvārdu. Otrajā laulībā piedzima divi dēli  – vienam tagad ir 30 gadi, otram – 29. Visi jau dzīvo atsevišķi. Svētkos, protams, tiekamies. Vairāk par bērniem gan neteikšu, viņi lūdza. Puikas dzīvo vienkāršu dzivi un tālu no politikas,” stāsta Mieriņa.

Trešo reizi Mieriņa apprecējusies pirms pieciem gadiem. “Ar jauno vīru sākām visu no nulles. Uzcēlām māju Carnikavā. Nelielu. 87 kvadrātmetri.  Mums pietiek,” stāsta Saeimas priekšsēdētāja. Vīrs visu mūžu ir strādājis celtniecībā, arī tagad firmā strādā algotu darbu. “Viņš cēla mūsu māju. Ne gluži viens pats, bet organizēja visus darbus, jo saprot celtniecību,” žurnālam “Privātā Dzīve” atklāj Saeimas spīkere.

“Esmu vienkārša latviešu sieviete, kas visu mūžu vairāk vai mazāk ir gatavojusi ēst. Trīs puikas tomēr izaudzināti un pabaroti,” saka Mieriņa, piebilstot, ka, viņai padodas ēst gatavošana, turklāt Saeimas spīkere arī nebaidās eksperimentēt.

Taujāta, ko ģimene saka par Mieriņas jauno amatu, Saeimas priekšsēdētāja norāda: “Kopumā ir priecīgi. Vīrs sākumā bija mazliet bažīgs. Viņam tas bija pamatīgs pārsteigums. Jo no rīta aizbraucu bez apsardzes, bet vakarā atgriezos ar “pavadītājiem”. Tovakar ar vīru izrunājām, kā tālāk dzīvi organizēsim, jo, protams, tas no mums prasa uzupurēšanos. Sestdienās ir pasākumi, gadās komandējumi uz ārzemēm. Bet kaut kā mēģinu lavierēt starp privāto un valsts dzīvi.”

Lasiet arī: Miesassargs, Anna Ziema, Bronza Evelīna – zināmi neparastākie vārdi, kas jaundzimušajiem doti pērn

Lasiet arī: «Man sākās ēdienu fobija» – Ramona Petraviča dalās iespaidos par skandalozo braucienu uz Ķīnu

Lasiet arī: VIDEO | «Zobi palika mutē» – Andris Kivičs palicis bez priekšzobiem

Lasiet arī: Jūlijs Krūmiņš: Desmit procentus savas dzīves esmu pavadījis noziedznieka statusā

Lasiet arī: «Esmu piedzīvojis nenormālas lietas» – Judzis sola sarakstīt grāmatu par notikušo

Lasiet arī: Ēģiptiešu horoskops: sūtība un uzdevums dzīvē atbilstoši dzimšanas datumam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube