Publicitātes foto

Teju ikviens no mums ir saskāries ar sajūtu, ka telpā ir vēl kāds, lai gan atrodamies tur pavisam vieni. No 28. februāra televīzijas kanālā TV3 būs skatāms jauns raidījumu cikls “Tumsas detektīvi”, kurā Latvijas profesionālākie paranormālo aktivitāšu izmeklētāji dosies aizraujošās ekspedīcijās, lai fiksētu iespējamu paranormālo parādību klātbūtni gan vēsturiskos objektos, gan citās, tajā skaitā plašākai sabiedrībai nezināmās vietās, kurās novērotas aizdomīgas un racionāli neizskaidrojamas norises.

“Tumsas detektīvi” – Dagnis, Dans un Pēteris  – ir Latvijas vienīgā profesionālā paranormālo parādību izmeklētāju apvienība, kas pazīstama kā “Echohaunted” jeb ECHO. Ar rēgu pasaules pētniecību viņi nodarbojas jau piecus gadus, un viņu atklājumiem “Youtube” kanālā, kā arī sociālajos tīklos ar aizrautību seko līdzi tūkstošiem fanu. Par pieredzi saskarsmē ar citu realitāti puišiem ir atšķirīgi viedokļi un pieredzes, kas viņu savstarpējo dinamiku un sadarbību izmeklējumos padarīs īpaši interesantu tās vērotājiem.

Raidījuma vadītāja lomu pieņēmis skatītāju iemīļotais aktieris un režisors Mārtiņš Vilsons, kura vadībā tiks apmeklētas Latvijas spokainākās vietas. Kā atzīst Mārtiņš, garu pasaules tēmas viņam ir tuvas: “Mums visiem ir jāsaprot – ir lietas, kas ir aptveramas, un ir lietas, kuras izprast un aptvert nav vienkārši. Bet tas nenozīmē, ka tās nepastāv. Ja cilvēkam ir slikta redze un viņš kaut ko nevar saskatīt, tas nenozīmē, ka objekts, kuru šis cilvēks neredz, neeksistē. Tāpēc – ja kāds saskata spokus vai rēgus, un es tos neredzu, tad tas nenozīmē, ka spoku nav. Normālas parādības, sauksim tās šādā vārdā, ir tādas, kuras ir aptaustāmas un saprotamas visiem, bet paranormālās patiesībā ir tik pat “normālas”, tām vienkārši ir cita struktūra. Mums ir jārunā par lietām, par nezināmo un neizskaidrojamo un jāļauj tam mūs urdīt, uzdot mums jautājumus.”

Savos izmeklējumos detektīvi izmanto profesionālu, starptautiski atzītu un nozarē plaši izmantotu aparatūra. Piemēram, “Spiritbox” ir ierīce, kas, skenējot radiofrekvences, ļauj sadzirdēt frāzes un vārdus, kas tiek uzskatīti par garu audiokomunikāciju

Ar elektromagnētiskā lauka mērītāja palīdzību iespējams pārbaudīt, vai rēgu klātbūtne spēj izraisīt vidē enerģētiskas svārstības. Izmeklējumi notiek vēlu naktīs un aklā tumsā, tāpēc filmēšana tiek veikta ar nakts redzamības kamerām, informē TV3.

Šis ir pirmais šāda veida izzinoši pētnieciskais televīzijas šovs Latvijā. “Tumsas detektīvi” dosies gan uz populārām vēsturiskām lokācijām, piemēram, Cesvaines pili, Brasas cietumu, Stirnu muižu, Īles partizānu bunkuru un citām vietām, kuru bagātīgā vēsture liecina par mistiskiem un traģiskiem notikumiem, kas risinājušies šo ēku sienās un to apkārtnē. Tāpat katrā no epizodēm tiks izmeklēta kāda no skatītāju ieteiktajām vietām, kurās aculiecinieki novērojuši, viņuprāt, paranormālas parādības.

Lasiet arī: Cīņa par ceļazīmi uz Eirovīziju: zināma uzstāšanās secība Supernova finālā 

Lasiet arī: Mākslīgais intelekts seriālā Nelūgtie viesi Einara Repšes varoni pārveido 30 gadus jaunāku

Lasiet arī: Magonei jauna «biznesa ideja»; nespēj atkauties no pasūtījumiem

Lasiet arī: Pēc smaga insulta lūdz palīdzēt Maizes muzeja «dvēselei» un latvju saimniecei Vijai Kudiņai

Lasiet arī: VIDEO | Bijušais Valkas mērs  Krauklis savai jubilejai par godu iedzied dziesmu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube