Publicitātes foto

Seriāla “Nelūgtie viesi” otrās sezonas filmēšanas laikā autori saskārās ar nopietnu izaicinājumu – īsi pirms dalības projektā viena no aktrisēm objektīvu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties filmas uzņemšanā, lai gan viņai scenārijā bija ieplānota ļoti nozīmīga loma un bija jāierodas uzņemšanas laukumā jau pēc divām dienām.

Filmas producente Lelde Kovaļova stāsta, ka režisoram Vladam Kovaļovam nācās pārrakstīt daļu scenārija burtiski divos vakaros uzreiz pēc intensīvām filmēšanas dienām, tomēr rezultāts pozitīvi pārsteidzis visu radošo komandu. Saspringtajā situācijā režisora idejas raisījās ļoti ātri un radās jauna, iepriekš neplānota seriāla varone Rasma Tirsa. Kā stāsta idejas autori, viņas tēls tik labi papildina seriāla stāstu, ka skatītājs, visticamāk, pat nenojauš, ka sākumā bija paredzēta cita scenārija versija.

Pirmajā sērijā, kino tematikas ballītē, masu skatos piedalījās gandrīz 60 aktieri, kuriem katram bija piemeklēts atbilstošs filmu varoņa tērps.

Kostīmu māksliniece Ksenija Krasnodembska kopā ar producenti Leldi Kovaļovu tērpus sāka meklēt jau vairākus mēnešus pirms filmēšanas, jo bija jāatrod, jāaizņemas un pat jāuzšuj tādi tematiskie kostīmi kā Grinčs, Šreks, Betmens un daudzi citi.

Savukārt telpa, kurā pagājušajā sezonā tika filmēts policijas iecirkņa kabinets, šogad bija pārveidota un nodota īrniekiem. Lai gan seriāla veidotājiem izdevās vienoties ar atsaucīgajiem dzīvokļa saimniekiem un uz filmēšanas periodu atgriezt policijas iecirkņa iekārtojumu, visi rekvizīti bija jāsarūpē no jauna. “Paldies mūsu māksliniecei Yuka Grand un viņas komandai, kas veiksmīgi radīja vizuāli tādu pašu kabinetu, kādu redzējām pirmajā sezonā, lai gan patiesībā lielākā daļa mēbeļu un rekvizītu mums vairs nebija pieejami un bija jāmeklē identiskas lietas,” stāsta Lelde Kovaļova.

Daudzsēriju filma “Nelūgtie viesi”, iespējams, ir viens no pirmajiem pašmāju kino projektiem, kurā izmantots mākslīgais intelekts, lai filmas varoņus padarītu jaunākus.

Piemēram, aktiera Einara Repšes atveidoto varoni Andri Broku skatītāji varēs redzēt atmiņu ainās no deviņdesmito gadu sākuma. Aktieris pats piedalījās šo ainu filmēšanā, bet mākslīgais intelekts viņa tēlu pārveidojis trīsdesmit gadus jaunāku.

Seriāla sižeta līnija atklāj slepkavību, kas notikusi kādas kredītkompānijas rīkotajā kino tematikas ballītē. Tiek atrasts jaunietes Emīlijas Brokas līķis, kura bija ietekmīgā uzņēmuma īpašnieka Andra Broka meita. Mazpilsētas izmeklētājiem Ričardam un Oskaram gaidāms jauns izmeklēšanas izaicinājums, jo lietā atklājas pavērsieni, kuri šokē pat pieredzējušus izmeklētājus, turklāt slepkavības turpinās. Seriāla galvenajā lomās skatītāju iemīļotie varoņi – Andris Daugaviņš, atveidojot izmeklētāju Ričardu, un Niklāvs Kurpnieks izmeklētāja Oskara lomā. Starp galveno lomu atveidotājiem redzami aktieri Gerda Embure, Einars Repše, Mārtiņš Kalita, Signe Dancīte un daudzi citi.

Lasiet arī: Magonei jauna «biznesa ideja»; nespēj atkauties no pasūtījumiem

Lasiet arī: Pēc smaga insulta lūdz palīdzēt Maizes muzeja «dvēselei» un latvju saimniecei Vijai Kudiņai

Lasiet arī: VIDEO | Bijušais Valkas mērs  Krauklis savai jubilejai par godu iedzied dziesmu

Lasiet arī: Siguldas Opermūzikas svētku organizatori lauž līgumu ar slavenu solisti, kura uzstājusies Krievijā

Lasiet arī: Ķīniešu Jaungads: rituāli veiksmes piesaistīšanai, pielabinoties Pūķim

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube