Foto: Pixabay

Ja pagājušās nedēļās beigās, daudzviet spīdot saulei un gaisam iesilstot virs 0 grādiem, laikapstākļi neliecināja par ziemas klātesamību, tad šonedēļ pakāpeniski kļūst aukstāk, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās vietām būs zemāka pat par -15 grādiem. Kopumā nedēļa būs nokrišņiem bagāta, lai gan, tuvojoties nedēļas nogalei, snigšana pakāpeniski mitēsies.

Lai gan ceturtdien, 8. februārī, brīžiem uzspīdēs saule, debesīs mākoņu netrūks, tie plašā teritorijā atnesīs snigšanu, vietām rietumos nokrišņi būs stiprāki, naktī spēkā būs dzeltenās pakāpes brīdinājums, informē Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

Cauru dienu dominēs lēns vējš, un termometra stabiņš nakts stundās noslīdēs līdz -5…-10 grādu atzīmei, vietām austrumos, kur būs vēl aukstāks – līdz pat -15…-17 grādu atzīmei, tikmēr jūras tuvumā saglabāsies nedaudz siltāks, gaisam atdziestot līdz -2…-7 grādiem. Diennakts gaišajā laikā maksimālā gaisa temperatūra lielākoties būs +1…-3 grādu robežās, valsts austrumos nebūs siltāks par -3…-8 grādiem.

Arī darba nedēļas beigās virs Latvijas teritorijas dominēs aukstāka gaisa masa, līdz ar to negatīva gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā ir gaidāma gan diennakts tumšajās, gan arī gaišajās stundās.

Termometra stabiņš dienās daudzviet pieturēsies -2…-8 grādu robežās, bet naktīs vietām tas var sasniegt pat -18 grādu atzīmi. Nokrišņu kopumā būs mazāk, kā arī būtiska vēja pastiprināšanās nav gaidāma.

Prognozes par laika apstākļiem jaunnedēļ vēl ir mainīgas. Aktuālākā informācija liecina, ka nedēļas sākumā laikapstākļi būs mierīgi un lielākajā valsts daļā saglabāsies sals.

Lasiet arī: Cīņa par ceļazīmi uz Eirovīziju: zināma uzstāšanās secība Supernova finālā 

Lasiet arī: Mākslīgais intelekts seriālā Nelūgtie viesi Einara Repšes varoni pārveido 30 gadus jaunāku

Lasiet arī: Magonei jauna «biznesa ideja»; nespēj atkauties no pasūtījumiem

Lasiet arī: Pēc smaga insulta lūdz palīdzēt Maizes muzeja «dvēselei» un latvju saimniecei Vijai Kudiņai

Lasiet arī: VIDEO | Bijušais Valkas mērs  Krauklis savai jubilejai par godu iedzied dziesmu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube