Publicitātes foto

“LIDL izturas pret klientu ne pārāk korekti. Tikai daļai desu gaļas īpatsvars norādīts skaidri salasāmi uz iepakojuma “sejas”, pārējiem tas “paslēpts” sīkā 0,8-1.2 mm rakstā daudzvalodīgā etiķetē. Atsevišķiem produktiem nesalasāmā veidā (melnos burtus uz caurspīdīga iepakojuma tumšam produktam),” uzskata Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Pēc viņa sacītā, Eiropas Komisija pašlaik gatavo grozījumus Pārtikas direktīvā, lai padarītu marķējumu patērētājam saprotamāku.

“Tāpat doktordesa neatbilst tās standartam (gaļas sastāvs tikai 68%, satur cieti, kuras klātbūtne doktora desā nav pieļaujama. Ja tomēr to lieto, tad jānorāda kvantitatīvi pievienoto daudzumu). “LIDL” doktordesas (65% gaļas) nosaukums maldina, jo parastā vārāmā desa (73% gaļas), kuru patērētājs uztver kā sliktākas kvalitātes, ir ar būtiski lielāku gaļas sastāvu un nesatur cieti. Tāpat patērētājam nav itin nekādas skaidrības, cik gaļas ir palicis kūpinātās desiņās pēc to apstrādes.Tas, ka 100g saražoti no 105 g vai 185 g gaļas, nedod nekādu skaidrību par ražošanas zudumiem un gaļas atlikumu produktā,”  skaidro Danusevičs.

“Attiecībā uz citiem produktiem arī atrodamas nepilnības. Tā redīsi vienā gadījumā norādīti ar pareizu cenu (par svara mērvienību -250g), otrā gadījumā – ar svara mērvienību, kuras ekvivalentu neatradu nevienā likumā – buntīte.  Pircējiem, kas pieraduši pie pārējiem Latvijas veikaliem grūtības rada sāls atrašana. Ja ierasti to meklējam pie cukura, cietes utml, tad “LIDL” tā ir plauktā iepretim gaļas produktu saldējamām vitrīnām. Jau ilgstoši sāls tiek piedāvāta bojātā iepakojumā, kurš viegli plīst pat plauktā esot,” piebilst Danusevičs.

Viņš sniedz rekomendācijas pircēju ērtību uzlabošanai.

””LIDL” ir ātrākās kases un kasieri Latvijā. Taču aiz kases ir maza platība noskanētajām precēm un pircēji parasti netiek ātrumā līdz kasieriem, pārceļot preces atpakaļ grozā vai iepakojuma maisā. Tas rada stresu, jo jūties vainīgs, ka citiem jāgaida uz tavu „čammāšanos”. Tāpat neveiksmīgs ir ratiņu novietojums. Tie ir garas nožogojumu rindas dziļumā. Gan ieiet/iziet neērti, gan citiem jāgaida, kad atbrīvosies pieeja nākošajiem ratiņiem,” uzsver LTA prezidents.

Taču, pēc viņa teiktā, ”vēl viens žetons – “LIDL” ir Latvijā visērtākā, ātrākā un tīrākā vieta depozīta taras nodošanai”.

Lasiet arī: Valsts drošības dienestu aicina izvērtēt Mirska filmas un plānotā koncerta atbilstību valsts interesēm

Lasiet arī: Gaidāma smaga krīze – astroloģe atklāj, kā  mainīsies Keitas Midltones dzīve

Lasiet arī: VIDEO | Aija Andrejeva un ansis izdod jaudīgu mīlas dziesmu par kaisli

Lasiet arī: Mūžībā devies komponists, grupas Pērkons dibinātājs Juris Kulakovs

Lasiet arī: Bērnu aizsardzības centrs publisko viedokli par Rūtas Gorkšas un Mārča Judža ģimenes lietu

Lasiet arī: VIDEO | Magone piedzīvojusi jaunu uzbrukumu savai saimniecībai

Lasiet arī: VIDEO | Mudinot aizdomāties, Didrihsone Centrāltirgū vicina izaicinošus plakātus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube