AQUA. Foto: Instagram @aqua.dk

Pirmo reizi Latvijā 16. maijā “Arēnā Rīga” uzstāsies populārā grupa AQUA, kuras hits “Barbie Girl” turpina labot popularitātes rekordus. Mūziķi dziedās pasākumā “Eurodance Party”, kur uzstāsies arī citas 90. gadu megazvaigznes – grupa “2 Unlimited” un Dženija no “Ace of Base”.

“Arēna Rīga” kļūs centru melodijām, kuras līdz pat šai dienai turpina valdīt uz deju grīdām visā pasaulē. Vakara galvenais notikums būs dāņu popgrupas AQUA (“Barbie Girl”, “Doctor Jones”, “Roses Are Red”, “Lollipop (Candyman)” ) pirmā uzstāšanās Latvijā. Stafeti pārņems grupa “2Unlimited” (“No Limit”, “Get Ready for This”, “Tribal Dance”), kā arī “Ace of Base” neaizmirstamie hiti grupas solistes Dženijas izpildījumā, informē pasākuma rīkotāji.

Himna Bārbijai un ne tikai…

Ja tiktu izsludināts konkurss par visu laiku lipīgāko dziesmu, dāņu popgrupas AQUA kompozīcija “Barbie Girl” noteikti ierindotos pirmajā desmitniekā! Grupas debijas albums “Aquarium” tika izdots 1997. gadā. Kolekcijā bija iekļauta dziesma “Roses are Red”, kas kļuva par hitu un pat tika nominēta “Grammy” balvai.

Arī otrā dziesma “My Oh My” nokļuva mūzikas topu augšgalā.

Dziesma “Barbie Girl”, ar kuru grupu pazīst visa pasaule, nāca klajā nākamā un ieņēma topu virsotnes daudzās Eiropas valstīs.

Leģendārā dziesma par Bārbiju, kura dzīvo apburošā plastmasas pasaulē, ir kļuvusi par īstu deju klasiku. 2022.gada sākumā mūzikas videoklips “Barbie Girl” vietnē “YouTube” savācis vairāk nekā vienu miljardu skatījumu un joprojām ir viena no populārākajām dziesmām vietnē “Instagram”.

Otrais grupas albums “Aquarius” (“Ūdensvīrs”) tika izdots 2000. gada februārī, jo tieši šajā mēnesī piedzimst šīs zodiaka zīmes cilvēki. Kolekcija ir stilistiski daudzveidīgāka nekā debijas albums, tajā līdzās “bubble-gum-pop” dziesmām parādās skaņdarbi eiropopa un kantrīmūzikas žanros. Populārākā dziesma no albuma “Aquarius” ir “Cartoon Heroes”.

Trešajā kolekcijā “Megalomania”, kas izdota 2011.gadā, ir iekļauti veci hiti un jaunas dziesmas – “My Mamma Said”, “Live Fast”, “Die”, “Young” un “Back to the 80’s”.

Grupa ir pārdevusi 38 miljonus albumu kopiju, septiņus miljonus singlu un neapšaubāmi atrodas pasaules deju mūzikas olimpā.

AQUA turpina ne tikai aktīvu turneju, bet arī iepriecina miljoniem fanu ar jaunām dziesmām un kompozīcijām. Grupa ir nominēta trīs “Grammy balvām par mūzikas darbiem kopā ar Nikiju Mināžu un “Ice Spice”,

Enerģija bez robežām

Holandiešu grupa “2 Unlimited” spēja iegūt pasaules slavu jau pirmajos savas darbības gados. Grupa ieņēma topu virsotnes un bija viena no populārākajām 90. gados.

Pirmie divi albumi grupai atnesa patiesu atzinību. Pirmais “Get Ready”, kas tika izdots 1992.gadā, palīdzēja izveidot savu vārdu.

Otrais, “No Limits!”, 1993.gadā nostiprināja viņu popularitāti. Lielākā daļa ekspertu uzskata, ka šis albums ir nozīmīgākais starp visiem pārējiem. Tas pārspēja visus pārdošanas rekordus. Un dziesma “No Limit” joprojām nepamet radiostacijas un diskotēkas.

Pēc tam izpildītāji iepriecināja savus fanus ar vēl diviem albumiem. Grupas 16 hiti (tostarp “Get Ready for This”, “Twilight Zone”, “No Limit”, “Tribal Dance” un “Let the Beat Control Your Body”) iekļuva dažādu valstu topos, un grupas kopējais ierakstu pārdošanas apjoms pārsniedza 18 miljonus.

“Ace of Base” – Zviedrijas zelts

“Ace of Base” ir zviedru popmūzikas kvartets, kas izveidots 90.gadu pašā sākumā. Varētu teikt, ka šī ir ģimenes grupa. Sākotnējā sastāvā bija Jonass, Dženija un Linns Berggrēni, kā arī Ulfs Ekbergs. Grupas debijas albums “Happy Nation” deviņas reizes ieguvis platīna statusu ASV. Tas tika atzīts arī par 1994.gada vislabāk pārdoto. Tā bija viena no daudzsološākajām debijām vēsturē. Tieši no šī albuma ir neaizmirstamās dziesmas “All That She Wants”, “The Sign” un “Don’t Turn Around”.

Grupa turpināja priecēt fanus ar hitiem visas desmitgades garumā, un jau jaunā gadsimta sākumā pārdoto ierakstu tirāža pietuvojas 30 miljonu eksemplāru atzīmei. Tas padarīja “Ace of Base” par trešo komerciāli veiksmīgāko zviedru mūzikas projektu (pēc ABBA un “Roxette”).

Kopš 1995.gada Dženija Berggrēna sāka nodarboties ar solo radošajām aktivitātēm. Viņas debijas albums “My Story” tika izdots 2010.gadā, bet Dženija turpina priecēt fanus no visas pasaules arī ar dziesmām no “Ace of Base” “zelta fonda”.

Lasiet arī:  Elīna Bojarkina zaudējusi darbu Leļļu teātrī

Lasiet arī: Kulakova māsa: Tieši pirms gada aizgāja māmiņa, un tagad – arī brālis

Lasiet arī: Septiņi zodiaka zīmju pāri, kas ideāli sader kopā ģimenes dzīvei un laulībai

Lasiet arī: Ukraiņu astrologs: Krievija gatavo uzbrukumu vēl trim valstīm

Lasiet arī: Latvijai jārēķinās ar pieaugošu Krievijas hibrīdapdraudējumu, brīdina SAB

Lasiet arī: «Ļoti, ļoti svētīgi» – Samanta Tīna pirms kāzām ievērojusi 40 dienu askēzi

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: 2 UnlimitedAce of BaseAQUABarbie GirlEurodance Party

youtube icon
Abonēt youtube