Edijs Zalaks. Foto: Instagram @edijszalaks

Kādreizējā Dailes teātra aktiera Edija Zalaka, Artūra lomas atveidotāja seriālā “Nemīlētie” dzīve šobrīd rit starp Rīgu un Maskavu, kur viņam ir ģimene, sieva maskaviete. Aktieris ierodas Rīgā ar stāvizrādēm – skatītājiem ir sajūta, ka tajās viņš ņirgājas par Latviju un tās prezidentu, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Aculiecinieces, kuras apmeklēja Zalaka stāvizrādi “Coming out” Rīgā, “Digital Art House” telpās Skolas ielā, izdevumam stāsta, ka domājušas, ka dodas uz latviešu izrādi, un nebija ievērojušas, ka tā būs krievu valodā. Aculieciniecēm šķitis, ka viņas esot bijušas vienīgās latvietes izrādē, kurā esot bijuši nepatīkami joki par Latviju. “Apsmēja mūsu prezidentu Edgaru Rinkēviču, ka viņš ir gejs, salīdzinot vēl ar Putinu. Arī latviešu aktierus, kuri izdzīvojot ar 900 eiro mēnesī, un viņš pats, tik labs aktieris būdams, tāpēc esot aizgājis projām no latviešu seriāliem. Ieminējās, ka tagad labāk pelnot, te neesot arī nākotnes, viss ir d…” tā Zalaka komēdijas žanru raksturo viena no izrādes apmeklētājām.

Viena no aculieciniecēm esot dzirdējusi, ka pat krievu sievietes atzinušas, ka tā nedrīkstot un tas neesot normāli. Izrādi apmeklējuši ap 100 cilvēku, daudzi esot smējušies par šiem jokiem un aplaudējuši, izdevumam stāsta aculieciniece.

“Kāpēc apsmej mūsu prezidentu? No Zalaka nāca ļoti liels negatīvisms un augstprātība. Viņš dzina jokus arī par krieviem, Putinu un Krimu. Es uzrakstīju vēstules Kultūras ministrijai un Valsts drošības dienestam – lai pārbauda pasākumu saturu. Arī “Biļešu servisam” uzrakstīju – kāpēc iepriekš nepārbauda, pirms pārdod biļetes? “Facebook” redzēju, ka “ForumCinemas” 8. martā paredzēta šī pati izrāde krievu valodā, es arī tur uzrakstīju – draugi, netērējiet naudu par šo ākstu!” žurnālam stāsta aculieciniece.

Kāda cita izrādes apmeklētāja izdevumam stāsta: “Izrāde sākās ar to, ka Zalaks diezgan zīmīgi pateica publikai, ka viņš neesot gejs. Pēc neilga laika bija runa par to, ka viņš esot latvietis, bet varētu būt labāks prezidents par Edgaru Rinkēviču. Konteksts vēl bija, ka viņam patīk arī Putins un tas, ko viņš izdarījis ar Krimu.” Kad sieviete piecēlusies kājās, lai pamestu izrādi, līdzīgi kā to pirms brīža izdarījušas viņas draudzenes, Zalaks viņai krievu valodā vaicājis: vai arī tev apnika? “Es latviski atbildēju: atvainojos, man ir kauns par jums!” stāsta sieviete.

“Bija savārstījumi, no kuriem pat īsti nevarēja pateikt, ko cilvēks ar sacīto domā. Tā nav pozitīva stand-up izrāde. It kā Zalaks runā par Latviju, bet tajā pašā laikā – kā jums patīk Putins? Mētājas ar vārdiem šurpu turpu. Es noteikti nekad dzīvē vairs neiešu uz Zalaka izrādēm,” izdevumam piebilst Zalaka izrādes apmeklētāja.

“Ironiski asprātīgā uzstāšanās būs veltīta šodienas aktuālajiem tematiem, tajā savīsies humors, ironija, nedaudz arī sarkasms. Šī ir aktiera pirmā stāvizrāde, pie kuras viņš strādāja aptuveni pusgadu,” šāda informācija iepriekš izplatīta par izrādi, informējot, ka stāvizrādes notiks latviešu un krievu valodā.

“32 gadu vecumā Edijam Zalakam, tas ir, man, ir tik daudz jautājumu un tik maz atbilžu, ka izdevās izveidot īstu stāvizrādi – koncertu,” par pasākumu stāsta vakara varonis, uzsverot pasākuma humorīgo noskaņu. “Jūs uzzināsiet, kādēļ esmu pārliecināts par to, ka mana sieva ir spiedze, kurš kļūs par nākamo prezidentu un, protams, vissvarīgāko – kādēļ man nekad nebūs kaķa. Stāvizrāde, kuru jūs neredzēsiet pat “Netflix”. Tikai “Digital art house”.”

Paziņojumā presei, informējot par pasākumu, uzsvērts: “Edijs Zalaks – Latvijas Dailes teātra aktieris, leģendārās Maskavas Dailes teātra studijas (MHAT) 2014. gada absolvents. Turklāt iestājies Konstantīna Raikina kursā, izturot konkursu, kurā piedalījās 400 cilvēku. Pēc mācībām kā producents organizējis Raikina uzstāšanos Latvijā.”

Lasiet arī: Gluzunovi atkal kopā; prāto par pārcelšanos uz Spāniju

Lasiet arī: Stradiņa slimnīcas jaunbūvē deformējusies viena no nesošajām kolonnām

Lasiet arī: «Absolūtā pirmā mīlestība» – Kristaps Strūbergs atkal attiecībās

Lasiet arī:  Leldei Ceriņai ne tikai jauns darbs, bet arī izskats

Lasiet arī: Kulakova māsa: Tieši pirms gada aizgāja māmiņa, un tagad – arī brālis

Lasiet arī: Ukraiņu astrologs: Krievija gatavo uzbrukumu vēl trim valstīm

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube