Foto: Valsts nekustamie īpašumi

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina pieteikšanos nekustamā īpašuma izsolei Jūrmalā, Konkordijas ielā 66, kur atrodas vēsturisks īpašums – Majoru muiža.

Vērtējamais īpašums atrodas Lielupes krastā, Konkordijas ielas malā, kvartālā, ko veido Konkordijas, Jaunā, Ormaņu un J. Pliekšāna ielas. Nekustamā īpašuma objektā ietilpst zemes gabals ar kopējo platību 23 845 kvadrātmetri un uz tā izvietotajām būvēm. Piekļuve zemes gabalam ir no asfaltētām ielām.

Objekts sastāv no vairākām ēkām un papildu struktūrām. Tajā ietilpst administratīvā ēka ar kopējo platību 533,9 kvadrātmetriem un diviem virszemes stāviem. Tehniskais stāvoklis ir daļēji apmierinošs, taču nepieciešami remontdarbi, it īpaši saistībā ar ēkas konstrukciju un inženiertīkliem.

Dzīvojamā ēka ar platību 95,4 kvadrātmetriem un vienu virszemes stāvu ir sliktā tehniskā stāvoklī un tai nepieciešami būtiski remontdarbi gan ēkas konstrukcijā, gan iekštelpās.

Bērnu nams ar kopējo platību 1 054,7 kvadrātmetri un diviem virszemes stāviem arī ir sliktā tehniskā stāvoklī un prasa plašus remontdarbus visās jomās, no konstrukcijas līdz iekšējai apdarei. Papildus minētajām ēkām teritorijā atrodas arī pagrabs, šķūnis un siltumnīca. Majoru muiža ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Izsolē sākotnējā cena ir noteikta 525 141,62 eiro apmērā, un solis ir 5000 eiro.

Majoru muiža celta 1910.gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta Kurzemes muižkungu fon Firksu vajadzībām kā vasaras rezidence un medību pils. Vēsturiski Majoru muižas komplekss bija majorāts – muiža, kuru nedalītu mantoja dzimtas vecākais vai dzimtas vecākais dēls.

Pēc 1920.gada agrārreformas muiža nonāca valsts īpašumā. Kopš 1924.gada ēkā bija izvietots bērnu nams, vēlāk bērnu bāreņu aprūpes centrs, kas pastāvējis līdz 2006.gada decembrim. 2009.gadā muiža nodota Jūrmalas pašvaldības īpašumā. VNĪ ēku pārņēma 2023.gadā.

Izsole norisināsies laika periodā no 5.marta līdz 4.aprīlim, interesenti izsolei un objekta apskatei var pieteikties līdz 25.martam, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Majoru muižas izsole ir reta iespēja attīstīt uzņēmējdarbību viesmīlības nozarē prestižā Jūrmalas reģionā. Majori kļuvuši par iecienītu dzīvesvietu un tūrisma galapunktu tiem, kuri novērtē Jūrmalas kluso atmosfēru. Šis nekustamais īpašums sniedz potenciālu radīt ekskluzīvu viesnīcas vai restorāna kompleksu, kas būtu pievilcīgs gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem. Savukārt pārbūvējot vēsturiskās ēkas par dzīvojamām vienībām, investori iegūs jaunus īpašumus Jūrmalas centrā ar augstu pievienoto vērtību. Vēsturiskas nozīmes ēkas VNĪ izsolēs ir pieejamas ik pa laikam. 2022.gada septembrī Igates pils komplekss veiksmīgi tika izsolīts un tā jaunais īpašnieks jau veicis būtiskus atjaunošanas darbus un plāno attīstīties tālāk. Tāpat arī Nīkrāces pagasta Lēnu muižu atsavinot pirms četriem gadiem nonāca privātpersonas īpašumā un šobrīd piedzīvojusi būtiskas izmaiņas,” norāda Vārna.

Lasiet arī: VIDEO | X Faktora zvaigzne Emilija izdod otro singlu un laiž klajā  suvenīru līniju

Lasiet arī: Desmit pazīmes, kas liecina, ka tev piemīt dziednieka spējas

Lasiet arī: Jūras ērgļi Durbē – kas noticis desmit gados, kopš viņus pazīstam

Lasiet arī: VIDEO | Publicē dokumentālu dziesmu par Vijciema lāčiem

Lasiet arī: Deputāts un ārsts Jakovins Saeimas plenārsēdēs aizpilda pacientu kartītes

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 1. – 7. marts

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: IzsoleMajoru muižaValsts nekustamie īpašumi

youtube icon
Abonēt youtube