Foto: Ekrānšāviņš

Aprīļa otrajā pusē pie lasītājiem dosies grāmata “Pastaiga pa skaisto Rīgu”, kuru izdod kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas, apkopošanas un popularizēšanas uzņēmums SIA “Pastaigas”.

“Pastaiga pa skaisto Rīgu” ir pasaulē pirmais vēsturisko fotogrāfiju albums ar papildināto realitāti, kurā iespējams redzēt arī mūsdienu attēlus un vēsturiskus video. Izdevums tapis, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo arhīvu un Rīgas vēstures un kuģniecības un muzeju, bet papildinātās realitātes iespēju izveidojis “Digitālo inovāciju parks”.

Albuma mērķis ir parādīt, cik skaista izskatījās Rīga starpkaru periodā. Visas fotogrāfijas ir speciāli digitāli apstrādātas, attēliem atgriežot agrāko krāšņumu.

Grāmatas priekšvārdu rakstījusi radio un televīzijas ētera personība Toms Grēviņš.

Papildinātajā realitātē, izmantojot bezmaksas mobilo aplikāciju “Old Riga”, var redzēt kā 75 vietas izskatās mūsdienās, kā arī ir iekļauti 20 vēsturiski video. Kopumā grāmatā redzams 221 fotoattēls, kas aptver periodu no 1920. līdz 1940.gadam. Albums iznāks cieto vāku iesējumā, horizontālā A4 formātā.

Latvijas grāmatnīcās fotoalbums nonāks aprīļa beigās, bet šobrīd grāmatu internetveikalā www.buki.lv ir sākusies tā iepriekšpārdošana par īpašu cenu.

Video ieskats grāmatā:

Lasiet arī: VIDEO | Dzelzs vilks izdod singlu par pavasari un izmēģina mākslīgo intelektu

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 5. – 11. aprīlis

Lasiet arī: Ieguldot 60 miljonus eiro, Lucavsalā plāno izbūvēt nacionālo futbola stadionu

Lasiet arī: Lelde Ceriņa: Viss atnāk tad, kad tam ir vispareizākais laiks

Lasiet arī: «Labākais brauciens!» – Didrihsone atklāj, cik viņai izmaksājis ceļojums uz Bali

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube