Foto: X/@Jànis Vinters

Pēc sabiedrībā plaši apspriestā skandāla, kad Jelgavas novada pašvaldības Budžeta komisijas sēdes laikā tās vadītājs Madars Lasmanis tika pieķerts divdomīgās darbībās savā automašīnā, viņš klāstījis, ka persona, kuras pēda parādījusies attālinātās sēdes kadrā, pieder viņa sievai Agnesei. Taču daudzi runāja, ka tā, visticamāk, neesot taisnība.

Pagājušās nedēļas sākumā bijušais Saeimas deputāts Aldis Gobzems publiskojis pieļāvumus, ka dāma, kas liktenīgajā video ir Lasmaņa auto aizmugurējā sēdeklī, esot apbedīšanas biroja “Likteņsvece” vadītāja Una Auziņa, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Lasmanis, atbildot uz jautājumu, vai tā patiešām bijusi Auziņa, atbildējis lakoniski: “Protams, mēs esam pazīstami ar Unu Auziņu, jo esam no vienas partijas – “Latvijas attīstībai”. Bet mūsu attiecības nav tādas, kādas tās tagad tiek aprakstītas. Man tiešām ir žēl, ka arī Una ir ierauta šajā skandālā, lai gan viņai ar to nav nekādas saistības.”

Madara Lasmaņa sieva Agnese no jebkādiem komentāriem žurnālam “Privātā Dzīve” atteicās.

Savukārt Una Auziņa izdevumam paziņoja, ka viņas iesaiste šajā skandālā ir meli. “Diez vai kādam ir patīkami, ja viņš tiek publiski izķengāts. Šobrīd par visu notiekošo Valsts policijā ir iesniegums par draudu izteikšanu man un nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu masu saziņas līdzekļos. Notiek pārbaude, tāpēc šobrīd neesmu tiesīga sniegt komentārus,” izdevumam norādīja Auziņa.

Taujāta, kas varētu būt par iemeslu šādām runām, Auziņa sacīja: “Man tagad nav nekādas saistības ar politiku, esmu privātā biznesā. Man nav mērķa iet politikā, līdz ar to nevienam amatu nost arī neņemšu un nevienu neapdraudu. Bet ir skauģi, nelabvēļi, konkurenti, kuri ir gatavi izmantot jebko. Es zinu, kura persona varētu būt tā, kas izgudroja šos melus. Tā kā šobrīt norit izmeklēšana, es diemžēl nedrīkstu to atklāt,” izdevumam sacījusi Auziņa.

Kā zināms, 21. martā sociālajos tīklos publiskots video no komisijas 13. marta sēdes, kurā Lasmanis piedalījies attālināti no savas automašīnas. Aptuveni pēc četrdesmit minūtēm redzams, ka automašīnā iekāpj vēl kāds, apsēžoties aizmugurējā sēdeklī. Pēc brīža starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, un novada domes priekšsēdētāja roka pievēršas aizmugurē sēdošajai personai, pēc tam savu plaukstu apošņājot.

Tikmēr Lasmanis visiem redzamo ņemšanos komentējis kā “nelabas slavas celšanu” no nelabvēļu puses un bildis, ka nekas amorāls neesot noticis, jo automašīnā  blakus sēdējusi viņa sieva. “Es neveicu neko tādu, kas man būtu jāpaskaidro sīkāk. Katrs lai spriež pēc savas samaitātības pakāpes,” žurnālam “Kas Jauns” norāda skandālā ierautais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis.

Vairāki Jelgavas novada domes deputāti  uzskata par maz ticamu faktu, ka sižetā no automašīnas redzamās noautās kājas tiešām pieder Lasmaņa sievai Agnesei Lasmanei, kā apgalvo politiķis, raksta izdevums.

Kolēģiem ir zināms, ka abi kopā ir kopš studiju gadiem un tik pikantas mīlas rotaļas darba laikā diez vai ilgus gadus kopā esošs pāris atļautos realizēt. Tas, ka Lasmanis bez minstināšanās žurnālistiem paziņoja, ka automašīnā daļēji redzamā sieviete bijusi viņa likumīgā sieva, tādējādi, “pametot zem tanka” arī savas sievas godu, neesot nekāds pārsteigums šajā ģimenes modelī, izdevumam izteicās kāds no Lasmaņa kolēģiem. “Sieva tajā ģimenē Lasmani jau kopš seniem laikiem ir piesegusi visvisādās nebūšanās. Arī studiju laikā, kad, piemēram, daudz ieguldījusies Madara rakstu darbu veikšanā,” stāsta kolēģis.

Jelgavas novada domē izskan pieņēmums, ka kāju īpašniece varētu būt kāda  no pašvaldības darbiniecēm, kam šāda veida priekšnieka iepriecināšana, iespējams, ir veids, kā saglabāt darbavietu,

Madars Lasmanis, kurš ir triju bērnu tēvs, neuzskata, ka par notikušo viņam būtu jānoliek deputāta mandāts, jo tas nozīmē, ka viņam uzticējusies noteikta sabiedrības daļa. “Un viss šis video ir katra samaitātības pakāpes nepareiza interpretācija. Tajā video nav nekā tāda, par ko būtu sabiedrībā jākaunas vai mani jānosoda, vai man būtu no šīs sabiedrības jādodas prom, it kā es būtu izdarījis kādu asinsgrēku!” izdevumam norāda Lasmanis.

Lasmanis politikā iesaistījies jau 22 gadu vecumā un pa šo laiku bijis gan triju Saeimu deputāts, gan ministru padomnieks. Jelgavas novada domes vadītāja krēslu viņš ieņēma pirms diviem gadiem, kad to zaudēja Ziedonis Caune.

Viņa 45 gadus vecā sieva Agnese ir Latvijā pazīstama rožu audzētāja, un viņai pieder SIA “Ziedkalnes dārzniecība”, raksta izdevums.

Jau vēstīts, ka 3.aprīlī, izsludinātajā Jelgavas novada domes sēdē tika plānots izskatīt septiņu deputātu pieprasījumu par priekšsēdētāja Madara Lasmaņa  atbrīvošanu no amata, pamatojoties uz neētisko un nepiedienīgo uzvedību darba laikā. Neilgi pirms plānotās domes sēdes novada domes priekšsēdētājs Lasmanis domei iesniedzis iesniegumu, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 18.panta pirmo teikumu, informējot, ka atkāpjas no Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amata.

Lasiet arī: Latviju atkārtoti sasniedzis Sahāras tuksneša putekļu mākonis

Lasiet arī: Zināms, kā izskatīsies gājēju un velosipēdistu tilts pāri Zunda kanālam

Lasiet arī: Helsinkus pārņēmusi nepatīkama smaka – vaino Ķemeru sēravotus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube