Foto: Pexels/Taryn Elliott

No svētdienas, 7.aprīļa, virs Eiropas atkal pārvietojas Sahāras tuksneša putekļu mākonis, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Putekļi ir sasnieguši arī Latviju, bet lielākā to daļa pārvietojas augšējos atmosfēras slāņos, par ko liecināja oranži iekrāsotās debesis vakardienas saulrieta un pirmdienas, 8. aprīļa, saullēkta laikā, kā arī nakts lietus radītās nelielās dubļu pēdas uz automašīnām un citām virsmām.

Kā liecina “Copernicus Atmosfēras Monitoringa” servisa prognozes, uz zemes virsmas izkritušo putekļu koncentrācija tuvākajās trīs dienās Latvijā būs ļoti zema (5-10 mkg/m3), izņemot otrdienu, 9.aprīli, kad koncentrācija gaidāma nedaudz augstāka – līdz 20 mkg/m3, tomēr tas būtiski neietekmēs gaisa kvalitāti.

Gaisa kvalitāti Latvijā noteiks vietējais piesārņojums un laikapstākļi, kas būs lielākoties sausi un ar lēnu vēju, tādējādi palēninot piesārņojuma izkliedi.

Jau pagājušajā nedēļā Sahāras tuksneša putekļi nokļuva Eiropā, tajā skaitā Latvijā. Putekļu dēļ debesis kļuva dūmakainas un pasliktinājās gaisa kvalitāte, bet, līstot lietum, putekļi nonāca arī uz zemes virsmas un dažādiem objektiem.

Lasiet arī: Helsinkus pārņēmusi nepatīkama smaka – vaino Ķemeru sēravotus

Lasiet arī: Latvijā aktivizējušies apslēpto dārgumu meklētāji ar metāla detektoriem

Lasiet arī: VIDEO | Astrologs Račs: Karš Ukrainā būs ļoti ilgs

Lasiet arī: VIDEO | Dzelzs vilks izdod singlu par pavasari un izmēģina mākslīgo intelektu

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 5. – 11. aprīlis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube