Foto: Rīta kafija

Nedēļas sākumā gaiss pakāpeniski iesils, daļā valsts gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz pat +20…+24 grādiem, taču tas izmainīsies nedēļas vidū, kad Latvijas teritorijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss.

Nedēļas gaitā brīžiem līs – pārsvarā nokrišņi būs nelieli, lai gan nedēļas izskaņā to intensitāte varētu palielināties. Straujāk mainoties atmosfēras spiedienam, nedēļas vidū pastiprināsies vējš, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien un trešdien mākoņi mīsies ar sauli un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Otrdien dominēs lēns vējš, taču trešdien tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pakāpeniski pieņemsies spēkā, kļūstot brāzmaināks. Šajās dienās turpinās ieplūst siltāka gaisa masa – ja otrdienas naktī minimālā gaisa temperatūra saglabāsies +4…+10 grādu robežās, tad trešdien tā pārsvarā būs +10…+13 grādi. Tāpat jūtami siltāks būs arī diennakts gaišajās stundās, kad termometra stabiņš daudzviet pakāpsies līdz +17…+22 grādiem, otrdien, kas būs šīs nedēļas vissiltākā diena, tas vietām pietuvosies +25 grādu atzīmei.

Vietām Kurzemes piekrastē gaiss neiesils vairāk par +8…+13 grādiem, līdz ar to Latvijas teritorijā dienas laikā būs novērojami lieli temperatūras kontrasti.

Nedēļas otrā puse nesīs izmaiņas laikapstākļos, jo termometra stabiņš +15 grādu atzīmi sasniegs vairs tikai vietām, kā arī kļūs vējaināks, līdz ar to sajūtu temperatūra būs vēl zemāka. Pretstatā nedēļas iesākumam, kad laiks būs lielākoties sauss, tās turpinājumā lietus lāses varēs manīt jau biežāk. Šādi laikapstākļi saglabāsies arī nākamās nedēļas pirmajās dienās.

Lasiet arī: Helsinkus pārņēmusi nepatīkama smaka – vaino Ķemeru sēravotus

Lasiet arī: Latvijā aktivizējušies apslēpto dārgumu meklētāji ar metāla detektoriem

Lasiet arī: VIDEO | Astrologs Račs: Karš Ukrainā būs ļoti ilgs

Lasiet arī: VIDEO | Dzelzs vilks izdod singlu par pavasari un izmēģina mākslīgo intelektu

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 5. – 11. aprīlis

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube