Tomass Pildegovičs un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Veselā miesā – vesels gars! To zina katrs skrējējs, vingrotājs un sporta mīļotājs, un arī Rimi Rīgas maratona vēstnesis, drošības eksperts, rezerves karavīrs Tomass Pildegovičs.

Kopš brīža, kad Tomass Pildegovičs sāka gatavoties Rimi Rīgas maratonam, viņš arvien vairāk domā par uzturu un aktīvāk pieskata, lai tas būtu bagātīgs un veselīgs. “Pieredze rāda, ka treniņu process nebūs pilnvērtīgs, ja aizraušos ar ātro ēstuvju apmeklēšanu, tāpēc cenšos arvien vairāk ēst dārzeņus, augļus, zivis, olas un samazināt alkohola patēriņu, lai būtu augstāks enerģijas līmenis,” savu recepti atklāj Tomass.

Bet kā pašam sokas ar gatavošanu? “Parasti esmu tas cilvēks, kurš virtuvē maisās pa kājām un traucē citiem ar eksistenciālām sarunām un nevienam nevajadzīgām anekdotēm. Tāpēc gatavošanas procesā man tiek uzticēti tikai vienkāršākie uzdevumi, ko neviens nevarētu sačakarēt. Katrā ziņā atzīstu, ka šajā jautājumā man ir milzīga vieta izaugsmei, un apņemos laboties,” braši sola Tomass.

Ģimenes šefpavārs vienmēr ir bijusi Tomasa mamma, kura šo misiju veicot fantastiski. “Joprojām katru reizi, kad atgriežos Latvijā pēc studijām vai komandējuma, tieši viņas mājās gatavotais ēdiens ir viena no lietām, pēc kurām ilgojos visvairāk,” atzīstas Tomass.

Toties pārtikas iegāde gan viņam nav svešs pasākums – viņš cenšas plānot iepirkšanos visai nedēļai, kas kopumā kaut cik sekmīgi arī izdodas, ja nu vienīgi komandējumi izsit no ierastā ritma.

No latviešu virtuves viņam vislabāk iet pie sirds tieši tie divi ēdieni, kurus ārzemnieki saprot vismazāk: aukstā zupa un siļķe kažokā. Ārzemju draugi, kuri viesojušies pie Tomasa, uz šiem gardumiem skatās pavisam aizdomīgi, bet viņš par to daudz nebēdā – paši vainīgi, paliks vairāk mums!

Kuskuss ar dārzeņiem un vistu

3 cilvēkiem

Pagatavošanas ilgums: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 7,56 eiro

Cena par vienu porciju: 2,52 eiro

Nepieciešams:

Kuskuss:

250 g kuskusa Rimi Planet;

1/2 brokoļa;

1 paprika;

1 burkāns;

1 vārīta biete;

1 buljona kubiņš Rimi;

25 g lociņu;

olīveļļa cepšanai Rimi Smart.

Vista:

500 g atkaulotu cāļu šķiņķu Rimi;

50 g saldās čili mērces Rimi Planet.

Mērce:

2 ēdamk. sojas mērces Rimi;

50 g saldās čili mērces Rimi Planet;

1/2 citrona sula;

3 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

Uzkarsē ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Kuskusu ber atsevišķā katlā un aplej ar ceturto daļu karsta buljona, uzliec katlam vāku un atstāj uz 2 minūtēm ievilkties. Pēc 2 minūtēm apmaisi kuskusu, atkal pievieno ceturtdaļu buljona, apmaisi, apklāj ar vāku. Atkārto šos soļus vēl divas reizes.

Vistas šķiņķus liec bļodā, pievieno saldo čili mērci, visu samaisi un liec cepeškrāsnī grila režīmā 180 grādos apmēram uz 16 minūtēm.

Tikmēr uzvāri ūdeni un notvaicē brokoli 2–3 minūtes. Papriku, burkānu, brokoli un vārītu bieti sagriez gabaliņos.

Mērcītei atsevišķā bļodā izspied pusi citrona sulas, pievieno sojas mērci, sarīvētu ķiploku, saldo čili mērci un visu samaisi.

Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno uzbriedināto kuskusu, visu samaisi un beigās pievieno iepriekš sagatavoto mērcīti. Pasniedz ar vistu.

Lasiet arī: Latvijā joprojām uzstājas Krievijai lojālie mūziķi; sabiedrību aicina vērsties pret šādiem koncertiem

Lasiet arī: Inese Šlesere apmeklē modes skati, rotājusies ar teju 9000 eiro vērtu brošu

youtube icon
Abonēt youtube