Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Liels karš starp Krievijas Federāciju un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) dalībvalstīm varētu sākties jau šogad. Šādu paziņojumu publicējis Krievijas “Telegram” kanāls “Кремлевская табакерка”, atsaucoties uz saviem avotiem Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestā.

Vienlaikus minētais “Telegram” kanāls norāda, ka avots nosauc 2025.-2027. gadu kā visticamāko laika posmu liela kara sākumam starp Krievijas Federāciju un NATO. Šāds dokuments ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta prognozi, kā precizē resurss, nodots Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam, vēsta Dialog.ua.

Vienlaikus viens no sarunu biedriem “Telegram” kanālam norādījis, ka eksperti snieguši ieteikumus sagatavoties nopietnai militārai sadursmei ar Rietumiem, kas iespējama jau tagad: «Jo mēs sniegsim atbildi par ieroču nodošanu Kijivai un pārējo Lielbritānijas, ASV un visu pārējo sniegto palīdzību. Un ja nu viņiem nepietiks pacietības, un viņi mums dos “atbildi”. Taču karadarbības iespējamību ar NATO šogad vērtējam kā zemu.

Kas attiecas uz izskanējušo 2025. – 2027. gadu, tad saskaņā ar publiskoto informāciju, “konflikts ar lielu varbūtības pakāpi sāksies tieši šajos datumos”.

Atsaucoties uz informāciju, kas saņemta no cita izlūkdienesta avota, daudz kas ir atkarīgs no tā, “kā un kad mēs pabeigsim “specoperāciju””. Bet šajā jautājumā, pēc avota teiktā, “viss ir miglā tīts.”

Jāpiebilst, ka Bundesvēra ģenerālleitnants Karstens Brēers iepriekš paudis, ka Krievijas Federācija ir palielinājusi militārās tehnikas ražošanu, taču viss saražotais netiek izmantots karā pret Ukrainu. Viņaprāt, Krievija piecu līdz astoņu gadu laikā varētu atjaunot savu armiju pēc zaudējumiem, kas piedzīvoti karā pret Ukrainu, un potenciāli uzsākt uzbrukumu NATO valstīm, ziņo Reuters.

“Tāpēc mums jābūt gataviem 2029. gadā,” sacīja ģenerālleitnants. Brēers precizēja: nevar teikt, ka Krievijas Federācijas uzbrukums  sabiedrotajiem noteikti notiks, taču NATO valstīm šis scenārijs jāpatur prātā.

Lasiet arī: VIDEO | Kombuļu Inese pārcēlusies uz Īriju un ir jaunās attiecībās

Lasiet arī: Lai nenoslogotu ātro palīdzību, Rīgā sāks kursēt paģiru autobuss

Lasiet arī:  Lukašenko apsūdz opozīciju plānos sagrābt daļu Baltkrievijas un iesaukt NATO karaspēku

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 26. aprīlis – 2. maijs

Lasiet arī: Saeima atjauno deputāta mandātu Krišjānim Kariņam

Lasiet arī: Kašers: Man bija sajūta, ka esmu dabas kļūda

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube