Publicitātes foto

Pasaulē nav nekā pašaizliedzīgāka par mātes mīlestību, tāpēc arī mammas ir pelnījušas visu to labāko, skaistāko un garšīgāko! Dziedātāja Marta Grigale šo dienu svinēs gan kā māmiņa, gan kā meita un mazmeita, samīļojot un lutinot savus vistuvākos cilvēkus.

Ikdienā Marta Grigale cenšas atrast balansu starp to, kas ir garšīgs, veselīgs, ātri pagatavojams un iztur bērnu bargo kritiku. “Parasti tie ir spontāni lēmumi, tāpēc arī saplānot ēdienreizes vairāk nekā dažas dienas uz priekšu mums nesanāk un veikalā iegriežamies diezgan bieži,” stāsta Marta.

Gatavošana ģimenē dziedātājai ir dalīts pienākums kopā ar vīru. “Arī vīra mamma mūs bieži lutina ar, kā mēs to dēvējam, “paikomātu” – teju katru nedēļu sūta zupas un citus ēdienus, kurus ēdam vairākas dienas. Tā kā neesmu liels gatavošanas fanāts, ārkārtīgi priecājos par šo iespēju,” atzīst Marta. Viņai vislabāk garšo vienkārši un jau kopš bērnības iemīļoti ēdieni: visu veidu pankūkas, karstmaizes, dažādi brokastu ēdieni jebkurā diennakts stundā, klasiski deserti – debesmanna, buberts, biezpiena sacepums.

Arī tad, kad dziedātāja gatavo draugiem vai radiem, 99% gadījumu tās ir kūkas un deserti. Viņas firmas ēdiens ir banānmaize. Bet šoreiz, Mātes dienai par godu, viņa ar meitu Grētu gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē.

Biezpiena klimpas zemeņu mērcē

4 cilvēkiem

Gatavošanas ilgums: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 4,76 eiro

Cena par vienu porciju: 1,19 eiro

Nepieciešams:

500 g pilnpiena biezpiena Rimi;

500 g miltu Rimi Smart;

šķipsniņa cukura Rimi Smart;

400 g zemeņu;

150 ml ūdens.

Pagatavošana:

Biezpienam pievieno miltus, samīci viendabīgā, blīvā masā. Masu sagriez vairākās daļās un katru daļu izrullē garā “desā”. Katru “desu” sagriez gabaliņos – izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas gribēsi.

Katlā uzvāri ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāri, līdz tie uzpeld. Nokās, un klimpas gatavas!

Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāri, padzesē un sablendē.

Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.

Lasiet arī: Koncerti, izstādes, teātris – Mātes dienas pasākumu programma Rīgā

Lasiet arī:  «Esmu sīva konkurente,» –  kā Lasmaņa skandālā ierautā Auziņa ielauzās apbedīšanas jomā

youtube icon
Abonēt youtube