Ķekavas pašvaldības foto

Ķekavas novada pašvaldībai un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), reaģējot uz ziņām par radušos sadūmojumu, Baldones sanatorijas teritorijā atrasti 12 sīriešu, afgāņu un citas izcelsmes bēgļi, informē Ķekavas pašvaldībā. 

Ķekavas novada pašvaldības policisti pirmdien, 13. maijā, kopā ar VUGD Baldones sanatorijas ēkā, reaģējot uz izsaukumu par sadūmojumu, atraduši 12 bēgļus, kuri aizturēti, un tālākās darbības ar viņiem veic Valsts robežsardze. Sadūmojums, iespējams, radies, jo ēkā esošie cilvēki mēģinājuši sasildīties.

Pašvaldībā uzsver, ka nekādu drošības risku sanatorijas apkārtnē un novadā nav.

Ķekavas pašvaldībā uzsver, ka tā jau ilgu laiku izrāda iniciatīvu, lai iegādātos un sakoptu Baldones sanatorijas teritoriju. Notikušais esot vēl viens stimuls strādāt pie tā, lai sanatorijas teritorija beidzot tiktu sakopta un šādas situācijas neatkārtotos.

Novada pašvaldības darbinieki ir saziņā ar teritorijas īpašniekiem. Domē sola sekot līdzi, kā tiek norobežota teritorija, lai situācija neatkārtotos. Tāpat tiks vērtēts, vai tās īpašnieku saukt pie atbildības par notikušo. Tikšot arī nodrošinātas regulāras pašvaldības policijas patruļas iedzīvotāju drošībai.

Lasiet arī: Ķer iedvesmu! Paraolimpietes Diānas Krūmiņas pieci labsajūtas avoti

Lasiet arī:  «Esmu sīva konkurente,» –  kā Lasmaņa skandālā ierautā Auziņa ielauzās apbedīšanas jomā

Saistītās tēmas: afgāņu bēgļiBaldoneķekavasīriešu bēgļi

youtube icon
Abonēt youtube