Foto: Rīta kafija

Līdz pat nedēļas izskaņai laiks būs vasarīgi silts, diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+27 grādiem, vietām pat līdz +28 grādiem, savukārt naktīs nebūs vēsāk par +10 grādiem. Bieži, bet lokāli veidosies negaisa mākoņi, kas atnesīs lietu un krasākas vēja brāzmas, vietām iespējama arī krusa, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien, 21. maijā, valsts ziemeļos mākoņu būs pavisam maz, bet dienvidos tie palaikam aizklās debesis. Vietām valsts  dienvidos gaidāms īslaicīgs lietus, Latgalē arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas Kurzemē pēcpusdienā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, Kolkas, Rojas, Engures un Mērsraga pusē gaisa temperatūra būs +17…+20 grādi.  Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros!

Arī nedēļas otrajā pusē sauli brīžiem aizklās mākoņi. Lietus ceturtdien un piektdiengaidāms galvenokārt valsts rietumu daļā, tāpat tam pievienosies pērkona negaiss ar stiprākām lietusgāzēm, krasām vēja brāzmām un krusu.

Gaisa temperatūra nakts stundās būs +12…+17 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās +22…+27 grādi, saulei spīdot, vietām gaiss sakarsīs pat līdz +28 grādiem, vien vietām Kurzemes piekrastē nebūs tik karsts.

Brīvdienās virs Latvijas atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, un laika apstākļi saglabāsies līdzīgi. Palaikam līs, ducinās pērkons. Naktīs nebūs vēsāk par +12 grādiem, bet dienās teju visā Latvijā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem. Prognozes liecina, ka arī jaunnedēļ  turpināsies vasarai raksturīgi laika apstākļi.

Lasiet arī: VIDEO | Parisas Hiltones skapju kārtotāja jeb neparastākie fakti par Kimu Kardašjanu

youtube icon
Abonēt youtube