Ralfs Eilands. Foto: Instagram @ ralfseilands
Vasarai sākoties, mūziķis Ralfs Eilands klausītājiem nodod savu jaunāko dziesmu “Apaļās Neskaidrības”, kas papildināta ar drosmīgu videoklipu. Ralfa radošais process šoreiz balstījies dusmās, kuras viņš transformējis dauzonīgā tekstā ar lipīgu meldiņu.

Negriez matus uz nullīti, apģērbies normāli, nedraudzējies ar tiem un šitiem, labāk izvēlies to profesiju… Sarakstu ar lietām, kuras noteikti katrs no mums savulaik dzirdējis no pieaugušajiem, varētu turpināt bezgalīgi. Vēlme pasargāt nereti panāk pretējo efektu – katrs “nē” tiek uztverts kā izaicinājums. Turklāt kā gan savas apaļas neskaidrības apkantēt, ja ne pašam pieredzot dzīves stūrus?

Tieši šie motīvi vijas cauri jaunajam skaņdarbam. “Es pats esmu sastapies ar to, ka visi zina, kā man vajag labāk dzīvot. Draugi, vecāki, kolēģi. Vienā dienā, kārtējo reizi klausoties “kā vajag labāk”, paliku dusmīgs un kopā ar Rūdolfu Ozolu un Valteru Sprūdžu sarakstīju šo dziesmu,” stāsta Ralfs.

Taču viņš atzīst, ka, lai gan šoreiz dusmas aizgājušās produktīvā gultnē, reizēm tās var apslāpēt jebkuru vēlmi izpausties. “Visi vienmēr ir eksperti, kad runa ir par kāda cita dzīvi, varbūt sākumā jātiek galā ar savējo?” smejas mūziķis. Turklāt, lai gan galvenais motīvs dziesmas video ir pusaudži, skaidrs, ka no nelūgtiem padomiem neesam pasargāti nevienā vecumā.

Režisora Mārtiņa Jurevica veidotajā videoklipā četri Rīgas sētas puikas, kuri, starp citu, ir arī draugi īstajā dzīvē, metas nebēdnībās. “Stāsts ir par bērnības trakumu, un to sajūtu, ka nekādi noteikumi vai rīcību sekas uz tevi neattiecas. Pēc sevis zinu, ka padsmit gadu vecumā bija tāds posms, kad ar pārējiem sētas puikām darījām aizvien lielāka mēroga muļķības, līdz tam beidzot pielika punktu policijas zvans vecākiem,” atminas Mārtiņš. Videoklipā ir viss – robežu pārkāpšana, Rīgas rajons, nakts aizsegs un, protams, sapņu meitene no blakus mājas. To visu piedzīvo, šoreiz aktieru lomās iejutušies, Jēkabs Baltiņš, Roberts Boriss Prullis, Dāvids Legzdiņš un Edvards Pauls Glāzītis.

youtube icon
Abonēt youtube