Festivāla “Positivus” apmeklētājiem nav iemesla uztraukties par terorisma draudiem, piektdien žurnālistiem pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Ministrs teica, ka saistībā ar ceturtdien Nicā notikušo teroraktu saprot cilvēku uztraukumu par dalību masu pasākumos, piemēram, šajā nedēļas nogalē notiekošo festivālu “Positivus”, tomēr tam neesot pamata.

“Es pilnīgi noteikti gribētu nomierināt tos cilvēkus, kas brauc uz festivālus, nesaistīt šo uzbrukumu, ka kaut kas līdzīgs varētu notikt šeit. Drošības policija (DP) ir apliecinājusi, ka nav nekāda informācija, ka būtu kādi iemesli to atlikt. Kolēģi nav lūguši nekāda veida palīdzību, bet jebkurā gadījumā es esmu lūdzis Valsts policiju būt modriem, jo pilnīgi ignorēt to nevar,” pauda ministrs.

Jau ziņots, ka Kozlovska padomniece Daiga Holma norādījusi, ka zemais terorisma draudu līmenis pēc Francijas notikumiem neparedz papildu drošības pasākumu ieviešanu Latvijā.

Tāpat vēstīts, ka DP rīcībā šobrīd nav nav informācijas, kas norādītu uz nepieciešamību mainīt terorisma draudu līmeni Latvijā, kas joprojām saglabājas zems. “Vienlaikus islāmistu teroristi turpina radīt pieaugošus draudus Eiropas kopējai drošībai, kas jau šobrīd tieši ietekmē drošības situāciju vairākās kontinenta valstīs, bet citās valstīs var nelabvēlīgi iespaidot terorisma draudu situāciju nākotnē,” norādīja DP.

Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas. Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 84 cilvēki.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube