Mūsu ikdienas televīzija nav iespējama bez kārtīgas reklāmas pauzes, kuras laikā mēdzam pat piemirst, ko īsti pirms tam esam skatījušies.

Nenoliegsim, ka neskaitāmas reklāmas radītas ārzemju precēm, un tās patiesi ir interesantas. Taču atzīsim, ka arī mūsu pašu reklāmas bieži vien ir ļoti aizraujošas. Tajās atskaņotie džingli bieži kļūst par konkrētā laika perioda un preces simbolu, kuru nespējam aizmirst, un ar to mums asociējas tās uz mūžiem.

Šī “Latvijas mobilā telefona” reklāma nu jau uzskatāma par klasiku. Sasists auto un meitas ikoniskais: “Jā, laiciņš šodien foršs!”

“Rīgas Miesnieks” reklāma par pelmeņiem, ar kuriem noteikti nav vēlmes dalīties! Ticam, ka kaut reizi dzīvē esat pielietojuši šo zīmīgo frāzi: “Ja man būtu pelmeņi, es gan ar tevi padalītos!”

Šai “Ādažu” čipsu reklāmai drīz apritēs teju 20 gadi, taču mūsu atmiņās tā joprojām ir dzīva. Ticam, ka ikreiz, ēdot “virpuļus”, prātā nāks jaunā Gustavo aktīvā virpuļošana.

“Statoil” reklāma, kura visiem lika pasapņot – kā būtu, ja mums būtu iespēja laimēt 1000 degvielas litrus…

Pēc šīs reklāmas noskatīšanās, nevienam nebija šaubu, kāds ir informatīvā tālruņa numurs – 1188! Šo dziesmiņu zināja kā liels, tā arī mazs. Vai vēl šodien spēj atcerēties dziesmiņas “lipīgos” vārdus?

Īpaši radoša reklāma par Liliju Bēku, kura bija profesionāla kāpēja uz grābekļa – sieviete, kura bija pret iestāšanos Eiropas Savienībā. Nu kurš gan neatceras šo zīmīgo laiku un reklāmas rullīti, kas māca mūs nebūt tādiem, kā Lilija!

grabeklis from Regīna Dzeguzīte on Vimeo.

Unibanka veidotā reklāma, atbalstot Pasaules čempionātu hokejā, kas tika pārraidīts Latvijas Televīzijā. Reklāmā tiek runāts par tiesnešiem, uzbrukumu un uzvarām. Mēs noteikti atceramies šos sulīgos un patiesos hokeja fanu viedokļus!

Unibanka – Hokejs (2006) from Roberts Kulenko on Vimeo.

Jā! Šīs reklāmas mums noteikti asociējas ar jaunības dienām un jautru dungošanu līdzi, ikreiz, kad izdzirdi to. Cik savādi, ka mūsdienu jaunatnei šīs mums tik “ikoniskās” reklāmas šobrīd šķiet pavisam neprastas un nezināmas…

youtube icon
Abonēt youtube