Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans sestdien brīdinājis Eiropas Savienību (ES), ka pēc jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma izsludinātais ārkārtas stāvoklis var tikt pagarināts vēl uz trim mēnešiem.

Runā, ar kuru Erdoans uzstājās Stambulā, viņš kārtējo reizi pēc Eiropas Parlamenta (EP) ceturtdienas balsojuma par iestāšanās sarunu apturēšanu ar Turciju uzbruka ES.

Turcijas prezidents atkārtoti piesolīja atjaunot nāvessodu, kas automātiski pieliktu punktu Turcijas iestāšanās sarunām, un paziņoja, ka viņš uzklausīs šajā jautājumā turku tautu, nevis “hansus” un “džordžus”.

“Ārkārtas stāvoklis, iespējams, tiks pagarināts uz trīs mēnešiem un tad vēl uz trim mēnešiem,” sacīja Erdoans. “Tas jālemj valdībai un parlamentam.”

Viņš arī retoriski vaicāja, vai Turciju vada EP, vai arī tās pašas valdība. “Ziniet savu vietu!” uzsvēra prezidents, vēršoties pie EP deputātiem.

Viņš norādīja, ka arī Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika ieviests pēc pagājušā gada Parīzes slaktiņa, kuru sarīkoja islāma ekstrēmisti, un apsūdzēja EP divkosībā.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Ārkārtas StāvoklisErdoansTurcija

youtube icon
Abonēt youtube