Pirms 78 gadiem žurnālists Napoleons Hils pētīja un salīdzināja 500 pašu bagātāko  ASV cilvēku likteņus.

Pētījuma rezultātu viņš prezentēja savā grāmatā “Domā un kļūsti bagāts”, kurā pastāstīja par 13 principiem, kas palīdz cilvēkiem būt nedaudz bagātākiem.

Desmitais saucās “mīlestības enerģijas pārveidošanas radošumā”. Tas ziņo, ka mīlestība un kaisle – ir noteicošie faktori veiksmē un konsekvencē.

Hils rakstīja, ka no visām cilvēku jūtām mīlestība un kaisle ir visspēcīgākās. Visvairāk no visiem cilvēkiem sasniegs tas, kurā ir vairāk attīstīta spēja mīlēt, bet blakus ir sieviete, kura vienmēr atbalsta.

Šodien, paejot pusgadsimtam, mēs dzirdam to pašu no veiksmīgām sievietēm. “Pats svarīgākais lēmums manā karjeras izvēlē bija vīra izvēle,” paziņoja Facebook izpilddirektorē Šērlija Sendberga, kuras kapitāls ir $1,1 miljardi.

Pētījums, ko veica Vašingtonas Universitāte  Sentluisā, rāda, ka apzinīga un saprotoša partnera klātbūtne  vairākkārt paaugstina labas algas iespēju :”Darbinieki ar ārkārtīgi godīgiem un apzinīgiem dzīves biedriem tiks pie paaugstinājuma par 50% varbūtību vairāk nekā darbinieks ar neatsaucīgu otro pusīti.”

 

Gudras sievas un vīri ļauj partnerim koncentrēties uz karjeru lielākā mērā. Turklāt cilvēki, kuri ir laimīgi precēti, nejūtas mājās saspringti, kas ļauj viņiem taupīt enerģiju darbam.

Neskatoties uz to, ka Hils analizēja tikai vīriešus un rakstīja pārsvarā viņiem – viņš, pats to neaptverot, nonāca pie secinājuma, ka veselīgas attiecības ir svarīgākā finansiālās labklājības sastāvdaļa.

 


Foto: reuters

Avots

Saistītās tēmas: miljonāriPētījumsVeiksmīgi cilvēki

youtube icon
Abonēt youtube