Somijas dienvidaustrumu pilsētā Imatrā pie restorāna naktī uz svētdienu nošautās trīs sievietes ir pilsētas domes priekšsēdētāja un divas vietējā laikraksta žurnālistes, paziņojusi policijas pārstāve.

Imatras pašvaldībā apstiprināja, ka nogalināta domes priekšsēdētāja Tīna Vilēna-Jepinena. Policija neatklāj abu nogalināto žurnālistu vārdus.

Izmeklētājiem pagaidām nav skaidrības par uzbrucēja motīviem, un viņi neizslēdz iespēju, ka šāvējs savus upurus nav pazinis un izvēlējies nejauši.

“Nav pazīmju, ka motīvs būtu politisks. Šķiet, ka šāvējs un upuri nebija pazīstami. Visas pazīmes liecina, ka savus upurus viņš izvēlējies nejauši,” žurnālistiem sacīja izmeklētājs Saku Tielinens. Bise, no kuras šāvējs atklājis uguni, bijusi licencēta, taču tā nav piederējusi uzbrucējam, informēja policijas pārstāve. Jau ziņots, ka uzbrucējs bija 23 gadus vecs vīrietis. Viņš no bises atklāja uguni uz trim sievietēm, kuras nāca ārā pa restorāna “Vuoksenvahti” durvīm, viņas nogalinot.

Policija, kas saņēmusi izsaukumu pusnaktī, dažu minūšu laikā ieradusies notikuma vietā. Pēc liecinieku norādījumiem, tā identificējusi un aizturējusi šāvēju, kurš stāvējis pie restorāna līdzās savai automašīnai. Aizturēšanas laikā viņš nav pretojies.

Policija vēl nav sniegusi ziņas par šāvēja personību. Imatra, kur ir apmēram 25 000 iedzīvotāju, atrodas pie robežas ar Krieviju.

 


Foto: yle

Saistītās tēmas: ApšaudeImatraSomija

youtube icon
Abonēt youtube