Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nākamā gada sākumā sola izvērtēt katra ministra darbību, to premjers pastāstījis intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Valdības vadītājs arī solījis, ka gadījumā, ja sarunu laikā atklāsies kāda ministra klaja neizdarība, tad “vērtējums būs skarbs”.

Kučinskis ļoti labi zinot, ko dara katrs ministrs un kādas ir nozaru aktuālās problēmas. Ja šīs problēmas kādam no ministriem traucēs virzīties uz priekšu, tad krēsls valdībā var tikt zaudēts, brīdinājis premjers.

Jautāts konkrēti par izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), Kučinskis atbildējis, ka reizēm nesaprot viņa komunikācijas stilu, ko arī vairākkārt esot norādījis pašam Šadurskim. “Es savu premjera darbu ļoti vēršu uz to, lai runātu ar katru ministru,” apgalvojis valdības vadītājs.

Lūgts pavērtēt nākamo gadu, premjers sacījis, ka tas viņam “galīgi nerādās drūms”. “Kas attiecas uz valdību, būs ļoti daudz darba, arī pie nodokļu sistēmas maiņas. (..) Neapšaubāmi, ka mums būs kā valdībai ne tikai jāpaskaidro, kāpēc nodokļi būs tādi vai šitādi, bet arī to, kā tie tiks izmantoti, īpaši izglītības un veselības sistēmā.”

Kučinskis norādījis, ka šogad atsevišķas nozares, piemēram, celtniecība, ir piedzīvojušas lejupslīdi tieši Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma trūkuma dēļ, taču jau nākamajā gadā tikšot atvērtas vairākas ES fondu programmas, kur būšot ievērojami līdzekļi pašvaldībām, vismaz 40 skolām un lielajām slimnīcām.

“Rodas jautājums par jaudām un cenām, bet investīcijas parādīsies, un tas ķēdē atver nākamo investīciju piesaisti. Pašvaldībām tiks dota ļoti liela Iespēja attīstīt industriālās teritorijas ražošanas piesaistei un attīstībai. Un es domāju, ka tas dos labu efektu,” nākamajā gadā optimistiski raugās valdības vadītājs.

Viņš gan neizslēdz iespēju, ka drīzumā varētu pietrūkt vietējo strādnieku celtniecībā, bet šo problēmu atrisināt būs vieglāk, nekā darba trūkumu un nabadzību.

 


Foto: BNS

Saistītās tēmas: Māris Kučinskis.Ministru prezidents

youtube icon
Abonēt youtube