Publicitātes foto

Bridžs tiek uzskatīts par visu prāta spēļu karali, ko pasaulē spēlē jau kopš pagājušā gadsimta sākuma. Par vieniem no visu laiku atpazīstamākajiem bridža spēlētājiem pasaulē var uzskatīt “Microsoft” dibinātāju Bilu Geitsu un britu premjerministru Vinstonu Čērčilu, savukārt Latvijā vieni no zināmākajiem bridža spēles entuziastiem ir bijušais Ministru prezidents Aigars Kalvītis un diriģents Ints Teterovskis. 

Bils Geitss

Viens no atpazīstamākajiem bridža spēlētājiem pasaulē ir informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Microsoft” dibinātājs Bils Geits. Neraugoties uz aizņemtību un cienījamo vecumu, Geitss vēl joprojām atrod laiku, lai regulāri spēlētu bridžu. Turklāt viņš par to bieži izsakās arī dažādos medijos, paužot savu mīlestību pret šo spēli. Geitss uzskata, ka bridžs ir visu kāršu spēļu karalis, kas māca domāt. Pats šo spēli sācis spēlēt jau agrā bērnībā, kas viņam palīdzējis kļūt gudrākam. Geitss vēl joprojām spēlē bridžu augstā līmenī, regulāri spēlējot ar prasmīgākajiem bridža meistariem pasaulē.

Vinstons Čērčils

Vinstons Čērčils ir viens no slavenākajiem britu premjerministriem, kuram ir lieli nopelni Lielbritānijas uzvarā Otrajā pasaules karā. Čērčils ir iegājis vēsturē ar savu stratēģisko domāšanu un apbrīnojamām militārajām stratēģijām. Labu laiku pirms kļūšanas par premjerministru viņš aizrāvies arī ar bridžu, ko apguvis 1902. gadā, viesojoties Ēģiptē. Neskatoties uz izcilajām prāta spējām, viņš nekļuva par izcilu spēlētāju, bet turpināja šo aizraušanos līdz pat kļūšanai par premjerministru.

Aigars Kalvītis

Arī bijušais Latvijas Ministru prezidents un AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ir aizrāvies ar šo prāta sportu. Lai arī pēdējos gados to sanāk darīt retāk, pie katras iespējas Aigars Kalvītis cenšas spēlēt bridžu. Piedalījies Latvijas sporta bridža čempionāta komandu sacensībās, bet pērn apkopotajā Latvijas spēlētāju klasifikācijas reitingā ierindojies 121. vietā un spēlējis 2. klasē. “Nevar teikt, ka esmu profesionālis, spēlēju tik, cik laiks atļauj. Gada laikā maksimāli piedalos desmit sacensībās. Bridžs ir sporta veids un intelektuāla spēle. Man patīk dažādi kāršu spēles veidi, arī zoles sacensības ir interesantas,” intervijā izdevumam “Vakara Ziņas” norādījis Aigars Kalvītis.

Ints Teterovskis

Diriģents un jauniešu kora “Balsis” mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis bridžu spēlē nepilnu gadu, bet ar kārtīm un galda spēlēm aizrāvies jau no bērnības, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”. “Šī kāršu spēle ir patīkams un vērtīgs laika pavadīšanas veids. Īpaši cilvēkiem, kuri ietilpst kategorijā “tie, kam pāri 40”. Tagad vismaz reizi mēnesī izbrīvēju laiku, un tiekamies tāda neikdienišķa kompānija – uzņēmēji, mākslinieki, politiķi,” atklāj diriģents.

Lasiet arī: Vidējā darba alga Latvijā pārsniegusi 1600 eiro mēnesī

Lasiet arī: VIDEO | No pirāta pleca līdz sarkanajam paklājam: papagaiļi, kas ieguvuši pasaules slavu  

youtube icon
Abonēt youtube