Turcijā pēdējās nedēļas laikā aizturēti 1682 cilvēki, varas iestādēm īstenojot reidus pret iespējamiem kurdu kaujiniekiem, džhādistu grupējuma “Islāma valsts” pārstāvjiem un ASV dzīvojošā garīdznieka Fetulla Gilena sekotājiem, pirmdien paziņoja Turcijas Iekšlietu ministrija.

Tas nozīmē, ka pēdējo divu nedēļu laikā, valdībai īstenojot tā dēvēto karu pret terorismu, aizturēti gandrīz 2700 cilvēku.

No pagājušajā nedēļā aizturētajiem 516 ir formāli apcietināti, viņu vidū ir 426 iespējamie Gilena sekotāji, 12 ar “Islāma valsti” iespējams saistīti un 78 ar kurdu kaujiniekiem iespējams saistītas personas. Valdība paziņoja, ka ir aizturējusi četrus kurdu kaujiniekus.

Pagājušajā nedēļā varas iestādes paziņoja, ka aizdomu par saistību ar aizliegto kurdu grupējumu “Kurdistānas Strādnieku partija” (PKK) dēļ aizturēti 924 cilvēki, bet 88 cilvēki aizturēti aizdomās par saistību ar “Islāma valsti”.

Gilens tiek apsūdzēts par jūlijā notikušā militārā apvērsuma organizēšanu. Viņš gan noliedz tādas apsūdzības.

Jau vēstīts, ka Turcijas pretterorisma policija pirmdien aizturējusi kurdu politiskā spēka – Tautas demokrātiskās partijas (HDP) – priekšsēdētāja vietnieci Aiselu Tuluku. Iepriekš aizturēti vairāki viņas partijas biedri, tostarp partijas līdzpriekšsēdētāji.

Tāpat Turcijā cietumos atrodas vairāk nekā 120 žurnālistu, un vairāki desmiti mediju izdevumu ir slēgti pēdējo mēnešu laikā.

Turcijas varasiestādes pēdējā pusgada laikā sākušas izmeklēšanu pret 3710 cilvēkiem par ierakstiem sociālās saziņas vietnēs, bet 1656 aizdomās turētie ir apcietināti. Daļa ir apsūdzēti par valdības aizskaršanu, bet citi – par iespējamu terorisma atbalstīšanu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Islāma VlstsPretterorisma operācijaTurcija

youtube icon
Abonēt youtube