Latvijas parabobsleja pilots Artūrs Klots svētdien Šveices trasē Sanktmoricā tika kronēts par pasaules čempionu, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF).

Klots bija pārliecinoši labākais četru braucienu summā. Klots tuvāko sekotāji Loniju Bisonē no Kanādas apsteidza par 1,43 sekundēm, kamēr trešajā vietā ierindojās Korijs Maps no Lielbritānijas.

Tikmēr astoto vietu izcīnīja Alvils Brants, bet 11.pozīciju ieņēma Annija Krūmiņa, kura startēja kungu konkurencē.

“Augsti rezultāti sasniedzami tikai ar gribasspēku, talantu un darbu. Pārvarot sevi. Sveicu Artūru Klotu un LBSF,” tviterī sportistu sveic Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Klots pērn pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, kamēr Brants kļuva par vicečempionu.

Pasaules čempionātā parabobslejā piedalījās 16 atlēti, kuri trasi veica vienvietīgos monobobos. Monobobi visi ir vienādi, bet, lai noskaidrotu, kurš brauks ar kurām kamanām, pirms starta notiek izloze. Parabobslejā starta iestūmienu nodrošina elektroniska iekārta, bet sportisti nodarbojas tikai ar kamanu vadīšanu. Kamanas Sanktmoricas trasē attīstīja ātrumu gandrīz līdz 130 kilometriem stundā.

Braucēja svars kopā ar kamanām nedrīkst pārsniegt 280 kilogramus. Parabobslejā piedalās dalībnieki ar muguras smadzeņu bojājumiem un kāju amputācijām.

Septembrī Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja (IPC) provizoriski apstiprināja parabobsleja iekļaušanu 2022.gada paraolimpisko spēļu programmā.


Foto: Viesturs Lācis

Saistītās tēmas: Artūrs KlotsLBSFparabobslejsSanktmorica

youtube icon
Abonēt youtube