Kā mēs sakām “sveiki”, ir atkarīgs no tā, kurā valstī mēs dzīvojam. Šī sveicināšanās kārtība parāda mūsu cieņu pret citiem, tāpēc, pielāgojoties ārzemju kultūrām un tās veidiem, vienmēr ir labi zināt kaut nedaudz no citu kultūru etiķetes un ikdienas pieņemtajām normām.

Filipīnas

sveiciens, Filipīnas

Filipīnieši izpilda skaistu žestu, lai izrādītu cieņu pret vecākiem cilvēkiem. Šis žests tiek dēvēts par “Mano”. Viņi saņem vecākā cilvēka roku un ar izsmalcinātu kustību piespiež pie savas pieres.

Japāna

Sveiciens, Japāna

Japāņi viens ar otru sasveicinās, paklanoties. Atkarībā no situācijas, šī žesta ilgums un leņķa poza var mainīties.

Indija

sveiciens, Indija

Cilvēki Indijā sasveicinoties lieto vārdu “Namaste”, vienlaikus saliekot kopā savas plaukstas virs krūtīm un norādot ar pirkstiem uz augšu.

Taizeme

sveiciens, Taizeme

Līdzīgi Indijas ieradumam, Taizemes sveiciens, kas tiek dēvēts par “wai”, izskatās pēc lūgšanai līdzīga žesta.

Francija

Francijā, cilvēkiem satiekoties, ir pierasts skūpstīt vienam otru uz abiem vaigiem

Jaunzēlande

Māori kultūra Jaunzēlandē sasveicinās, izmantojot tradicionālo žestu “hongi”, kas sevī ietver divus cilvēkus, kas saskaras ar pierēm un deguniem.

Botsvana

Botsvanā ir nepieciešams sekot virknei vienkāršu kustību, lai pieklājīgi sasveicinātos. Izstiep savu labo roku, vienlaikus uzliekot savu kreiso roku uz partnera labā elkoņa.

Mongolija

Viesiem Mongolijā tiek dāvināta Hada (svinīga šalle). Tā tiek maigi pieņemta, izmantojot abas rokas, kamēr pats cilvēks nedaudz paklanās.

Saūda Arābija

Saūda Arābijā cilvēki lieto rokasspiedienu un vārdus “As-salamu alaykum”, kas nozīmē “Miers pār jums”. Pēc šī sveiciena parasti seko deguna skūpstīšana un rokas nolikšana uz partnera pretējā pleca.

Tuvalu

Parastais Tuvalu tautas sveiciens tiek veikts, dziļi ieelpojot un cieši piekļaujot kopā viens otra vaigus.

Grieķija

Vienotā sveiciena forma starp grieķu vīriešiem ir viegls pliķis pa muguru vai pleciem.

Kenija

Kenijas Masai cilts karavīri jaunpienācējus ievada ar īpašu dejas ceremoniju, kurā viņi izveido apli un sacenšas, lai noskaidrotu, kurš spēj uzlekt visaugstāk.

Malaizija

Malaizijā cilvēki parasti ar abām rokām pieskaras viens otra pirkstiem un tad novieto savas plaukstas uz sirds.

Tibeta

Tibetieši parasti pavisam nedaudz izbāž savas mēles, lai pierādītu, ka nav 9. gadsimta nežēlīgie tibetieši ar dabiski melnām mēlēm.

Saistītās tēmas: EtiķetepasauleSasveicināšanās

youtube icon
Abonēt youtube