Ir pierādīts, ka, izmantojot masāžas rulli (cieto putu rulli), iespējams atbrīvot saspringtus muskuļus, paātrināt atlabšanu pēc smaga treniņa un novērst traumas. Taču pēdējā laikā aktualizējies jautājums, vai šis masāžas rullis spēj arī samazināt celulītu.

Celulīts ietekmē visus ķermeņa tipus, pat tos cilvēkus, kuriem ir trenēts un tonizēts ķermenis, un vismaz 90% sieviešu savā dzīves laikā saskaras ar to.

Izklausās pat pārāk labi, ka kaut kāds masāžas rullis mums var palīdzēt atbrīvoties no tām nepatīkamajām bedrītēm uz ādas, kas atgādina apelsīna mizu. Un izrādās, tas ir arī tieši tik labi! Savā ziņā…

Pirmkārt, svarīgi saprast, kas īsti tas celulīts tāds ir.

Raugoties no medicīnas viedokļa, celulīta formulējums varētu būt šāds – celulīts ir lokalizēta lipodistrofija (nepareizas formas taukaudi), kas koncentrējas vienā vai vairākos noteiktos ķermeņa rajonos.

Celulīta skartās zonas mūsu ķermenī parasti ir tieši tās zonas, kurās ir palēnināta limfas attece un vielmaiņa, līdz ar to organismam rodas grūtības sašķelt tauku šūnas. Pētījumi rāda, ka celulīts veidojas no divām lietām – tauku šūnām un starpšūnu telpā uzkrātās masas, kas veidojusies no taukiem, ūdens un toksīniem, kurus organismam nav izdevies izvadīt. Parasti celulīts mīl iekarot gurnu, vēdera un augšstilbu rajonu, tas ir tādēļ, ka šajos mūsu ķermeņa rajonos ir irdenāki zemādas audi, kas dod lielisku iespēju celulītam tur uzkrāties. (avots: espati.lv)

Kādēļ masāžas rullis varētu palīdzēt pret celulītu?

Masāžas laikā tiek izjauktas un atraisītas šķiedras (saistaudi, kas aizsargā un atdala muskuļus), kā rezultātā ļaujot taukiem gulēt gludi zem ādas. Tāpat tiek stimulēta limfātiskā sistēma. Pēc kāda laika, kad veikta šī masāžā, būs redzams, ka āda kļūst gludāka.

Tomēr efekts ir vien īslaicīgs. Kādēļ? Masāžas laikā āda tiek pakļauta spriedzei, kā rezultātā veidojas neliela tūska, kas, protams, ādai liek izskatīties gludākai. Ja ātri, vizuāli uzlabojumi ir tas, ko vēlies, droši izmanto masāžas rulli. Tomēr negaidiet rezultātus vien pēc dažām masāžas reizēm.

Eksperti uzskata, ka šī nav labākā metode celulīta uzveikšanai, kaut arī šķiet citādāk. Tie iesaka izvēlēties limfodrenāžās kursus un veselīgu, aktīvu dzīvesveidu.

Kaut arī šķiet, ka galu galā no šīm masāžām nav nekāda jēga, atceries, ka tās tomēr palīdz pret muskuļu sāpēm, palīdz ātrāk sadziedēt treniņos iegūtās traumas, savilktus muskuļus. Un savā ziņā masē arī problēmzonas, apgādājot tās ar asinīm. Tādēļ, ja tev ir laiks, ko veltīt tam, dari tā!

Saistītās tēmas: celulītslimzodrenāžamasāžas rullis

youtube icon
Abonēt youtube