Grupa “ASTRO’N’OUT” laidusi klajā jaunu un skaistu singlu “Gaisma”, kas ir viena no 12 jaunā albuma “Urda” kompozīcijām un paguvusi iemantot klausītāju mīlestību grupas koncerttūres “Satiksimies, tiksimies” ietvaros. Jāteic, ka dziesmai tapusi arī unikāla videoversija – tā uzņemta mūsdienīgajā un tagad tik populārajā 360 grādu tehnoloģijā.

“Gaisma” ir dziesma par pārmaiņām, kas ved uz izaugsmi un modina jaunai dzīvei. Tā ir arī dziesma par bērniem un sarakstīta “ASTRO’N’OUT” solistes Māras Upmanes-Holšteines otrā bērniņa gaidīšanas laikā. Tāpat kā pārējās albuma “Urda” dziesmas, jaunais singls tapis sadarbībā ar producentu un albuma dziesmu līdzautoru DJ Rudd.

Dziesmas video versija, ko veidojis Eduards Laķis no kind un 360video.lv, tapusi koncerttūres “SATIKSIMIES, TIKSIMIES” ietvaros Vidzemes koncertzālē Cēsīs. Video filmēts, izmantojot interaktīvo 360 grādu video kameru sistēmas, un, to skatoties, ikviens var izbaudīt, ka koncerta laikā atrodas uz skatuves kopā ar grupu, izvēloties sev tīkamāko skatpunktu. Video ieteicams skatīties YouTube vietnē vai mobilajā lietotnē, vai datorā, izmantojot interneta pārlūkprogrammu Chrome. Visdzīvākā 360 grādu efekta sasniegšana video vērošanai ieteicams izmantot virtuālās realitātes (VR) brilles.

Pateicoties klausītāju lielajai atsaucībai un interesei, papildus jau izpārdotajam Siguldas koncertam, “ASTRO’N’OUT” sarūpējuši vēl vienu koncertu 1. aprīlī 15.00. Šobrīd grupa aktīvi gatavojas arī tūres Rīgas koncertam, kas 24. martā notiks koncertzālē Palladium Riga. “Šis būs tūres vienīgais stāvkoncerts, un mēs ceram tajā noķert mūzikas festivāla atmosfēru,” atzīst Māra Upmane-Holšteine. “Spēlēt Rīgā nozīmē spēlēt mājās, un Palladium Riga vienmēr esam jutuši īpašu publikas atsaucību. Savā ziņā šo koncertu uztveram kā īsto albuma dzimšanas dienas ballīti – “URDA” beidzot ir iedzīvināts un ieeja atvērta visiem.”

Atlikušie “ASTRO’N’OUT” tūres “SATIKSIMIES, TIKSIMIES” koncerti notiks 24. martā koncertzālē Palladium Rīgā, 1. aprīlī Siguldas koncertzālē Baltais Flīģelis un 15. aprīlī Jelgavas kultūras namā. Biļetes nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā.


Avots: parmuziku.lv

Saistītās tēmas: Astro'n'outGaismaSatiksimies tiksimiesVideo

youtube icon
Abonēt youtube